shareit

Жената с неизвестна самоличност

| от chronicle.bg |

На Бъдни вечер през 2010 г. тялото на 42-годишната Лори Ерика Ръф е открито в кола, паркирана близо до дома на семейство Ръф в Люнгвю, щата Тексас. Жената се самоубива, като се застрелва в главата с пушка.

Съкрушеният съпруг в следващите дни се заема със задачата да събере вещите на вече покойната му жена. Сред многото предмети има и една малка заключена кутия, затънтена в дъното на килера. Мъжът веднага познава кутията – същата, от която жена му го моли да стои настрана през всичките години на съвместен живот. След като я отваря, разбира защо. Вътре има няколко акта за раждане и лични карти на различни лица.

Оказало се, че жена му не била тази, за която се представяла. В случая ставало въпрос за изпечена крадла на самоличности.
Блейк Ръф се жени за Лори през 2004 г. Жената се самоубива скоро след като мъжът подава молба за развод и се мести да живее при родителите си. Поведението на съпругата, откакто той я напуска, става изключително невротично и тя започва да изпраща заплашителни писма до Блейк и семейството му, дори се опитва да влезе с взлом в дома им.

2021243557

Преди да се ожени за Блейк, жената носи името Лори Ерика Кенеди. Преди това обаче тя се казва Беки Сю Търнър. Самоличността си взима от едно малко момиченце, което загива в пожар в дома си в Сиатъл, Вашингтон, през 1971 г. Лори се сдобива с акта за раждане на момичето през 1988 г., след което се мести в Айдахо. Там изкарва шофьорска книжка под нейното име. Няколко месеца след това законно сменя името си на Лори Кенеди. Предполага се, че под новото си име скоро тя се запознава с бъдещия си съпруг, Блейк.

suicide26n-2-web

Семейството на съпруга по никакъв начин не подозира за миналото на жената. Когато я питат за този период, тя става сдържана и неразговорлива. Обяснява, че родителите й са починали и тя няма братя и сестри. На двамата съпрузи им се ражда момиченце през 2008-ма след ин витро процедура, но младата майка често забранява на родителите на съпруга си да виждат детето. Напрежението между двамата постепенно нараства, което кара мъжа да потърси утеха извън дома и накрая да подаде молба за развод.

Преди да се самоубие, Лори оставя две прощални писма – едно до съпруга си и едно до дъщеря си. Властите преглеждат писмата и правят заключението, че са писани от психически нестабилен човек. Но не могат да бъдат използвани като доказателство за кражба на лични данни, тъй като Лори не прави никакви самопризнания и не споменава нищо за истинската си самоличност. Имайки съвсем малко доказателства за това коя е, тя е регистрирана от в списъка с неизвестни личности като Джейн До. Службите започват разследване, което ще продължи шест години, докато най накрая не открият истинската самоличност на жената.

Едва в края на миналата година, през септември 2016 -та, случаят с Лори Ръф най-накрая е решен. Нейното истинско име е Кимбърли Маклийн. Използвайки ДНК резултати на дъщеря й, разследващите успяват да открият следите и стигат до семейство в Пенсилвания, чието дете е изчезнало през 1986 г. Предполага се, че 17-годишното момиче е избягало от дома, защото не харесвало новия си пастрок.

Макар случаят с Лори вече да не е загадка, един въпрос гложди всеки, който се запознава с него: Точно колко добре познаваме тези около нас?

 
 
Коментарите са изключени за Жената с неизвестна самоличност

Повече информация Виж всички