Някои от правилата, които Hells Angels всъщност трябва да спазват

| от |

Hells Angels е един от най-известните мото клубове в света, знаем всички. Той започва с група мотористи във Фонтана, Калифорния през 1948 г. и днес вече има стотици харти по цял свят. Въпреки че за някои членове е известно, че нарушават закона, клубът има един кодекс на поведение, към който винаги ще се придържа: своя собствен. Ето и няколко от по-любопитните правила (и такива, които широката публика може да знае) в този кодекс.

Hells Angels-05

Трябва в клуба се влиза с гласуване

На уебсайта си Hells Angels ясно заявяват, че ако трябва да питате как да влезете в клуба, „вероятно няма да разберете отговора“. Влизането е дълъг процес, който може да отнеме години, защото след като се присъедините, сте вътре за цял живот. А култивирането на отношения с останалите членове на хартата отнема време. Единственото нещо, което може да определи дали наистина сте готови да се присъедините, е дали останалата част от групата гласува за вас.

Жилетките се третират като свещени

Най-лесният начин да разпознаете член на Hells Angels е по отличителните знаци на жилетката му. Когато даден кандидат стане пълноправен член, той получават жилетка с известното лого и име на гърба. Журналистът Джулиан Шер обяснява, че тези жилетки се считат за свещени сред членовете. Ако някой от мотористите е арестуван, той предава жилетката си на свой колега, за да не я омърси в затвора. Ако по някакъв начин претърпи инцидент и се нуждае от спешна медицинска помощ, той ще направи всичко възможно да съблече жилетката, за да не я срежат медиците.

Hells Angels-03

Има ред, в която се карат моторите

Една групи от байкъри може да бъде доста голяма, да заеме целия път дори. В тази огромна група обаче има ред, който трябва да се спазва – капитанът на пътя и президент на хартата са в предната част, а след тях мотоциклетистите се подреждат въз основа на ранга. По-възрастните членове са по-близо до предната част, следвани от по-новите членове и зайците най-отзад.

Всички отбиват заедно

Именно заради този ред, ако някой от тях е спрян от полицията, всички трябва да спират. Тази сплотеност не само помага за реда, но и показва как клубът е свързано като семейството. Ако един от тях има проблем , всичките имат проблем.

Не е позволено на членовете да работят за затвор

Като се има предвид историята на Hells Angels с правоприлагащите органи, не е чудно, че не им е позволено да работят за затвор, докато са в клуба. Членовете също така не могат да бъдат полицаи поради конфликт на интереси…

Не се пита за липсващия апостроф

По-запознатите с английския знаят, че в името „Hells Angels“ липсва апостроф. Тъй като ангелите принадлежат към ада, трябва да има притежателен апостроф между „Hell“ и „s“. Групата обаче е свързана с нарушаване на правилата, което включва и правилата на граматиката. Техният уебсайт просто казва: „Да, знаем, че липсва апостроф, но той ви липсва на вас. На нас не ни липсва.“ Освен това има и филм за войната от 1930 г., наречен Hells Angels, когато стартира популярният мото клуб.

Членовете трябва да са чисти

Като се има предвид репутация им на корави момчета, човек би помислил, че Hells Angels няма да се притесняват много какви вещества се използват между членовете му. Истината обаче е, че групата е много строга към всички членове, които използват забранени вещества. Хартата на клуба, базирана в Торонто, казва пред The Star: „Всякакъв контакт или употреба на забранени вещества е строго забранен“, както и използването на игли „за удоволствие“.

Hells Angels управляват благотворителни организации

Въпреки че Hells Angels имат репутацията на опасна банда, те от време на време управляват благотворителни организации. Всяка година помагат на благотворителната организация Toys for Tots, а веднъж даряват 200 велосипеда на Поверело Хаус, организация с нестопанска цел, която помага на бездомните. Hells Angels често провеждат карат с благотворителна цел, и дори позволяват на други мотористи да се присъединят. Въпреки това членовете са наясно, че повечето хора не ги познават заради благотворителността им.

Девизът на клуба всъщност гласи: „Когато правим нещо хубаво, никой не помни. Когато правим нещо лошо, никой не забравя.“

 
 
Коментарите са изключени за Някои от правилата, които Hells Angels всъщност трябва да спазват

Повече информация Виж всички