Мистерията на Елиза Лам остава неразгадана и до днес

| от |

Една интересна загадка успява да прикове вниманието на най-различни конспиратори през 2013 г. в Лос Анджелис. С изчезването на 21-годишната колежанка Елиза Лам, мнозина насочват вниманието си към голямата загадка. Историята започва, когато въпросната пътува от Ванкувър до Лос Анджелис сама. Настанява се в хотел Сесил, а малко след това изчезва от стаята си. Необходима е цяла седмица в издирването ѝ. Полицията пуска видео, в което ясно се забелязва, че студентката се качва в асансьора и това е последният кадър, в който жената е забелязана жива. Много конспиратори започват да наблюдават поведението на изчезналата.

Лам натиска няколко бутона в кабината едновременно, постоянно върти главата си във всички посоки, сякаш се оглежда, изглежда особено притеснена и дори прикляква в определени момент. Никой не може да види какво се случва по-нататък. Младата дама сякаш се страхува. Някои от конспираторите споделят, че Елиза най-вероятно е взела някакви психотропни лекарства – това би обяснило странното поведение, но генерално можем да заявим, че загадката става още по-интересна. Възможно ли е да присъства дори преследвач, от когото се опитва да избяга?

Някои смятат, че играе популярна корейска асансьора игра, в която при натискането на серия от бутони, може да се даде достъп до друг етаж. Едно от най-често срещаните обяснения е, че Лам страда от биполярно разстройство и най-вероятно е прекалила със своите медикаменти, които трябва да стабилизират състоянието ѝ. При грешна дозировка, същите отключват маникалано поведение, активират се халюцинации и други не толкова благоприятни последствия. След близо седмица в издирването, отговорът на загадката вече е ясен.

Elisa_Lam_LAPD_flyer_photo

Снимка: By Source, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=45260325

Гости на хотела споделят, че налягането на топлата вода е изключително ниско, а вкусът на самата вода е повече от странен. Персоналът се качва, за да провери състоянието на резервоарите и открива тялото на азиатката да плува вътре. До самият резервоар са открити дрехите ѝ – прилежно сгънати, мобилният ѝ телефон никога не е открит. Точно по тази причина се допуска, че гостенката на хотела се е опитала да потърси защита именно в резервоара с вода.

Макар и точно това да не се струва особено безопасно. По-важното е, че самите резервоари не са толкова лесни за достъп. Те се намират на покрива на сградата и се отключват единствено и само с ключ от персонала. При опит на гост да се качи на покрива, веднага се активира аларма и някой от служителите трябва да провери какво се случва. Персоналът никога не е чул подобен звук и самата система не се е активирала. Самите резервоари са високи около 3 метра и изискват стълба, за да бъдат достигнати. Ако вярваме на патолозите, смъртта е настъпила през нощта, а самите капаци са поставени обратно. И така започват най-различните версии за фаталната смърт. Към това трябва да добавим и историята на хотел Сесил.

Легендарният убиец Ричард Рамирез е успял да убие около 13 души през 1984 г. В неговите стаи са направени и няколко самоубийства, включително и един скок през прозореца, който взима още една жертва – случаен минувач, оказал се на грешното място в грешното време. Странното минало мотивира още много теоретици да насочат вниманието си към паранормалните явления, както и други призрачни истории. Един поглед на времето от видеоклипа показва, че липсват минути, сякаш са били отрязани нарочно.

Докато мнозина мислят, че Лам говори с някого, устата и е пикселизирана, за да не може да бъдат разпознати думите. Кое е още по-странното? В една от близките сгради се разработва лекарство за борба с туберколозата, което носи името „ЛАМ-ЕЛИЗА“. И до днес липсва всякакво разумно обяснение на този случай. Самият хотел затваря врати малко по-късно, след като неговата черна история продължава да добива популярност. Какво наистина се е случило, никой не знае.

Заглавна снимка: By Jim Winstead – https://www.flickr.com/photos/jimwinstead/44416026, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37408369

 
 
Коментарите са изключени за Мистерията на Елиза Лам остава неразгадана и до днес

Повече информация Виж всички