shareit

Космическите одисеи на България с извънземни – те трябваше да кацнат в Русе, но летището беше натоварено

| от |

Извънземните цивилизации са описвани още във времето на шумерите. Като една от най-древните цивилизация в света, изобразяването на НЛО и други летателни апарати в техните стенописи. Години по-късно ще открием, че NASA също ще потвърди забелязването на странни обекти във въздуха, които и до днес остават в рапортите с три известни букви НЛО. През 2006 г. ще открием, че NASA ще категоризира още един интересен елемент, който идва директно от космоса. Наричат го „Космически рев“, но странното е, че в космоса, при състояние на пълен вакуум, нито един звук не трябва да съществува. Експерти от NASA използват ARCADE – абсолютен радиометър, който трябва да прихваща външни радио вълни, пристигащи от други галактики.

Самият апарат се издига с помощта на балон на височина от 36.57 километра. Обяснението на експертите е, че когато една енергия започне да се разпада, тя се трансформира в радио вълна. И до днес няма някакво научно обяснение, което да се опита да обясни тази аномалия. Нека обаче не забравяме, че България също има своите моменти в търсенето на извънземните следи. Най-вероятно има достатъчно почитатели на различните космически теории, които няма да забравят по никакъв начин следите и безкрайните разкопки в Царичина. Историята там започва през 1990 г. и военни пристигат с достатъчно сериозно оборудване, което трябва да прокопае дупка и да открие контакт с извънземна цивилизация. Говори се за търсенето на същество, което трябва да бъде първият човек, който е обитавал земята. Когато попитали Ванга какво точно ще открият, отговорът е:

„Ке стигнете един капсул. Какво е съдържанието – консервирано. Не знаете дали капсулът е под налягане. Що ке чините с оня маймун, бре? Ни маж, ни жена… Отвори ли се херметичнио капак, онова същество може да се съживи от въздуха. Що ке чините питам, кога оно се пробуди и проговори?…“

Това са предсказанията на пророчицата и в следващите две години ще има доста време за разкопаване и откриване на обекти, които и до днес се пазят в тайна – ако изобщо ги е имало. Никой не може да сподели какво наистина се крие там, всичко започва и свършва с конспирациите. Експериментът се оценява на сумата от 16 милиона лева. В един прекрасен момент всичко приключва, дупката е запълнена и никой повече не дръзва да я припарва или да повтори следващия опит. Според различни източници, участниците във въпросната операция – военни, един след друг напускат, някои умират малко след това, други заболяват тежко. Странното е, че никой и до днес не говори за цялата история, коментарите са само части от преживяно, събрани архиви и още много други малки и големи легенди, които да опишат цялата история.

Легенди могат да се открият навсякъде, но пък началото на цялата история за мащабният военен проект „Слава“, започва сякаш на шега. Асансьорен техник на име Димитър Кекеменов ще сподели, че в неговото семейство се предава таен ключ, който дава достъп до съкровищницата на цар Самуил. Една вечер дошли и пророческите сънища, а малко след това започнал да разпространява и най-различни истории за своите пророчества и издигането на българите – отново. Във времето, когато липсва интернет и светът все още няма добра комуникация, лъжата може да се повтори само 10 пъти, за да стане истина. Връзката с генералния щаб все още не е известна, но по това време се говори, че генералният щаб има достатъчно екстрасенси и личности, които твърдят, че разполагат с паранормални способности. Копаенето продължава, но с него и легендите продължават.

На 12 май 1991 г. военни разказват как над небето имало странни светлини. Повечето описват сцената като холивудски филм, но отново няма апарати и няма никакви доказателства за случващото се. Извънземните заявили, с помощта на екстрасенс Логинова, че охраната на обекта трябва да бъде премахната, входната врата на тунела да бъде отворена и нито един човек да не е на улицата. След изпразването на обекта, само кучетата продължавали да лаят, като и до днес се смята, че това е бил един от първите български контакти с извънземна раса, по класифицирането на NASA, това са близки срещи от първи вид – случва се необяснимо явление, забелязват се следи, но няма никакъв контакт. В края на целия експеримент се достига до онзи момент, когато се прави пълно бетониране на дупката – никой не може да обясни защо и след това военните изчезват. Напрежението от този военен проект продължава със самоубийства, заболявания и още много други. Около 3 години по-късно, русенци се събират на летище Щръклево, за да приветстват първия контакт с извънземни от планетата Криси.

Водени са от две личности – Здравка Крумова и Радка Трифонова. 3000 души също пристигат, за да гледат шоуто, забавна подробност е, че сред зяпачите стоят и хора, които носят цветя и куфари – никой не знае какво е съдържанието, но всеки има желание да говори и да се запознае с извънземната форма на живот. Екстрасенските заявили, че за да има кацане на 8 космически кораба, пистата трябва да бъде полирана, извънземните да се посрещнат с червен килим и разбира се – цветя, които пък трябва да бъдат изплетени под формата на венец. Добавени са дори специални портрети, които били нарисувани от екстрасенските под влияние на контакт, за да се знае кой точно се очаква. Един поглед над самите портрети ще докаже, че това не са кой знае колко впечатляващи и футуристични изображения, но все пак, сеирът става пълен. Най-вероятно победителите от този ден, са хора, които държат малки цветарски магазини.

За улеснение на всички посрещачи, извънземните знаели български и с удоволствие можели да говорят с посрещачите. Изискванията за цветя и тържествено посрещане са направени, защото обитателите от Криси имали много ясна представа, че въпросните извънземни се гледат като врагове от нашата родина, впрочем цялата суб-култура ги вижда по този начин, а Ванга някога разказвала, че унгарците първи ще засекат извънземни и когато кацнат, няма да бъдат изобщо добронамерени.

Добрата новина е, че архивите все още пазят свещеното събитие и предоставяме специалните кадри тук, опитайте се да разпознаете харизматичната личност, която е описвана много пъти в науки като социология, философия и други. Двете дами ще настояват пистата да бъде разчистена, за да не се стига до инциденти. В 12:45 ще бъде разпоредено да се прекратят всички тренировъчни полети и пистата наистина се разчиства. Следващото изискване е опъването на червен килим и разбира се, поставянето на трибуна. До тук приключва игрането по свирката. Обърнете внимание, че датата е 11 септември – няма само американците да имат събития с нея!

Малко след това пророчиците се качват в автомобил и изоставят всички останали, които така и не са успели да се срещнат с извънземната раса. На 18 септември ще бъде съобщение от същите, че въпросните са кацнали на около 50 километра от Стара Загора. Радка Трифонова отново била на горещата линия, но този път с мистър Сеуей от Република Вестули – намираща се на планетата Кониджи. Сеуей не разбирал защо българите продължават да ги наричат извънземни. След като не успели да кацнат с 8-те си кораба над България и постоянно били блокирани от родните апарати на летището, решили да използват платото в Стара Загора. Свидетел на контакта бил местен овчар, който наблюдавал космическия заход от кошарата.

Споменахме в горните редове, че цветарите в Русе са били изключително щастливи от извънземните контакти, но след това не трябва да забравяме, че между чудесата в рамките на три дена, Застрахователна Компания „Балкан“ ще предложи „Компенсиране на нанесените отрицателни щети от НЛО и полтъргайст за сума от 200 лв. Отвлечените от извънземни могат да получат компенсация до 3 работни заплати, като към това ще бъде осигурена безплатна психологическа и медицинска помощ, а застрахователят се ангажира да плати и всички медикаменти. До днес няма информация какво се случва след това с русенските контактьорки, следите им се губят, а и никой не се е постарал да ги потърси. Ако самото видео от целия процес ви се струва странно и дори смешно, не бързайте със заключенията. Как е възможно две жени да активират 3000 русенци и дори да издействат прекратяване на полетите около Русе? Кой разумен човек би повярвал, че извънземна раса не може да използва по-напреднала технология, за да осъществи кацането?

По същата логика можем да попитаме какво се е случило в Царичина и защо повечето хора след това са полудели. Тайната зад всичко стои в идеята за вяра. Ако попитате един психолог, как наистина успява да използва хипноза, той ще ви отговори, че неговата работа е възможно най-малката – клиентите идват подготвени с идеята, че това нещо ще се случи – тоест вярват, че трябва да се случи и проработи. Не случайно говорихме за харизматичните лидери, които могат да поведат една нация с помощта на добре отбрани думи, използвайки майсторството в ораторството. Необходима е и малко по-добро стоене пред публиката, както и излъчването на увереност. Замислете се защо днес няма нито един случай на подобни маневри? Повечето пророчици са дискредитирани и доказани като хора, които са готови да спечелят малко публично внимание, заявявайки, че са успели да излекуват мистични болести, че са способни да връщат разсейки на тежки болести и още много други.

Нито една не е успяла да извърши чудото и на финала стигаме до голямото заключение, че всичко започва и свършва с измамата, но и желанието за вярването ѝ. Разбира се, до днес слушаме легенди за Ванга и нейното пророкуване, но източниците са толкова много, че накрая истината се размива, отново с комерсиална цел. Що се отнася до Царичина, достатъчно е да имате хора, които ще повярват. В психологията този феномен се нарича „Масова истерия“. Ефектът се случва с помощта на аномалия, която все още не е обяснена, както и на човек, който смята, че може да я обясни и дори дава достоверни отговори за нея. Разбира се, това не пречи на издание „24 часа“ да си направи шега след неуспешния космически заход за кацане. Заглавието там е:

„Извънземните от планетата Криси вързаха тенекия на 3000 родни ентусиасти, които ги чакаха да кацнат на русенското летище в 11 часа вчера“

Да, звучи забавно, но през 1938 г. радио CBS ще помоли Орсън Уелс да прочете своя епизод „Война на световете“, част от поредицата „Театър Меркурий в ефир“. Въпросната поредица е адаптация за радиото от книгата „Война на световете“ на Х. Г. Уелс. Адаптацията на радио предаването има за цел да звучи малко по-достоверно, но още в началото се обявява, че става въпрос за фантастика – в началото е обявено, че ще се четат адаптации от въпросната книга. Програмата продължава с музика и прекъсвания, които трябва да звучат като информационен бюлетин. След това започва да се говори за кацането на марсианци, които правят контакт и стрелят с топлинни лъчи по мирни жители. Малко след това ще се чуват и отчаяни викове, които ще задават един и същи въпрос „Има ли някой в ефир?“.

Орсън Уелс обяснява, че не е очаквал такава реакция.

Докато хората от радио CBS продължават да разказват своята история, паниката в града достига до толкова масова истерия, че всички са готови да напуснат веднага домовете си и да бягат. Полицията се изсипва в радиото, за да спре предаването и за няколко часа цялото полицейско управление ще пристигне, за да сложи ред. Ето това е един пример за масова истерия, която може да настъпи, случвала се е отдавна и най-вероятно вече ще бъде все по-голяма рядкост – интернет има и своите положителни страни.

 
 
Коментарите са изключени за Космическите одисеи на България с извънземни – те трябваше да кацнат в Русе, но летището беше натоварено

Повече информация Виж всички