Джаки Кенеди-Онасис е първата жена от хайлайфа, която лъсва гола

| от |

Джаки Кенеди е може би една от най-провокативните дами, които някога са били в Белия дом. Непосредствено след загубата на съпруга ѝ, тя бързо намира мястото си при Аристотел Онасис, като малко след това се женят. В залеза на техния брак, папараците успяват да се доберат до една по-интимна снимка, която разкрива малко повече от визията на Джаки, тогава Онасис. Коментарите стават горещи, а Онасис обяснява много спокойно:

„Понякога трябва да се съблека, за да сложа моя бански. Жена ми прави същото от време на време.“

Кадарът се появява в италианското списание Playmen през декември 1972 г. Въпросната снимка е направена на остров Скорпиос в Гърция. Бившата съпруга на Джон Ф. Кенеди е разпускала на частния остров на Онасис. Кадрите не са особено законни и показват вдовицата по кожа без нито един проблем на света. Някои хора приветстват гледката, но други, особено американци, не са толкова добронамерени.

Тиражът на изданието е изкупен много бързо, но нелегални копия се озовават в САЩ и мненията в обществото са доста цветни. Само няколко месеца след това и американското издание Screw ще публикува същите кадри. Собственикът поставя един от кадрите на първа страница и посочва, че някогашната първа дама изобщо не е лишена от внимание, особено след като нейният съпруг притежава тогава около 1 милиард долара или 100 милиарда долара днес.

Едва ли това би бил особен скандал, ако Джаки не се смята за американската вдовица, която е била до един от най-добрите американски президенти. Въпросната корона не се дава толкова лесно, следователно се наблюдава едно приемане на личността, което автоматично ограничава много сериозно нейния собствен личен живот. Именно тази титла кара и повечето папараци да я преследват. Собственикът на американското издание – Ал Голдщайн ще продаде повече от 144 хиляди копия и то само през първата седмица от пускането, а през следващата ще постави особен рекорд с половин милион продадени копия.

Това остава и най-успешния брой на изданието в историята, а Screw спира да съществува през 2003 г. с обявяването на банкрут и невъзможност да се плащат заплати. Освен жадни зрители за зрелища, този брой за първи път влиза и в една друга особена категория – revenge porn. Ако не сте запознати с термина, това е онзи момент, когато единият партньор качва интимните моменти, записани с камера или фотоапарат и ги публикува свободно в пространството.

Мнението на мнозина е, че единственият извършител е Аристотел Онасис. Неговото желание е било да нарани своята съпруга. Много често се твърди, че Онасис е тормозил Джаки. Има и друга версия – Онасис се е изморил от прищевките на своята любима и е поканил повече от 10 фотографа, които да уловят интимните моменти на г-жа Кенеди. Всички папараци получили карта на острова, както и детайлна информация за нейното местоположение на плажа.

С подобна информация е било много лесно за Сетимио Гаритано да стигне до плажа, да заобиколи охраната и да направи необходимите снимки. Той успява да я улови заспала на плажа, почиваща на шезлонг, четяйки, правейки йога, плувайки, пушейки и полагайки голото си тяло на плажа. По мнението на фотографа, неговият модел е знаел, че ще бъде сниман и точно по тази причина.

Една година по-късно и самият Гаритано ще признае, че е имал съдействието на Онасис за тези кадри. Все пак няма да признае, че Онасис лично го е потърсил. Все пак му казва, че има и някои по-интимни кадри, като Александър Онасис (синът) дава благословията си да бъдат публикувани. Той не харесва Джаки, сестра му споделя същото виждане за американката. Единствената надежда е, че след като видят бял свят, краят на връзката ще дойде.

Проблемът на подобни отмъщения и изпълнения ще нанесат и други щети. Децата на бившата г-жа Кенеди – Каролин и Джон – ще бъдат обект на тормоз заради същите кадри. Малко след публикуването им, Аристотел Онасис започва да мисли за своя развод. Скандалът се прекратява, след като Александър Онасис загива в самолетна катастрофа през 1973 г. Милиардерът изпада в депресия и обвинява съпругата си за своя инцидент. Клюкарските истории продължават и се твърди, че именно тя е донесла лошият късмет в милиардерското семейство.

Лари Флинт ще закупи снимките и ще ги качи в своето издание „Hustler“, публикувайки ги отново през 1975 г. По негово мнение, това са най-добре инвестираните му пари. Флинт признава, че е бил готов да даде милион долара за тях, но не се налага.

Странното е, че въпреки всички опити, хората в САЩ обичат Джаки Кенеди-Онасис повече от порнографските ѝ снимки. Гръцкият милионер умира през 1975 г. и не успява да подпише своите документи за развод. Джаки получава 26 милиона долара като наследство. Малко след смъртта на Аристотел, Джаки ще заяви, че той е бил нейният спасител в едно от най-мрачните ѝ времена. Той е подарил много красиви моменти и американката винаги ще бъде благодарна за тях. Американската вдовица ще се запознае с Морис Темпелсман, който започва да продава диаманти и се занимава с финанси, докато връзката трае, 26-те милиона ще минат стойността от 100 милиона долара.

Парите не успяват да успокоят папараците, които продължават да я преследват до смъртта ѝ през 1994 г. Печели няколко битки срещу медии, включително и си вади ограничителна заповед за фотограф, който не спира да я преследва. Няма съдия, който да не признае, че вдовицата на Кенеди е била обект на тормоз и това не можело да продължава.

 
 
Коментарите са изключени за Джаки Кенеди-Онасис е първата жена от хайлайфа, която лъсва гола

Повече информация Виж всички