shareit

Американец изпрати 200 000 долара на българка, след което уби семейството си

| от |

Според заповедта за арест от окръг Семиноъл, Флорида, преди да застреля родителите и брат си в дома им в Чулуота, мъжът, обвинен в тяхното убийство, краде 200 000 долара от жертвите си, за да финансира онлайн порнографска връзка с жена в България

Грант Амато, 29, е арестуван в понеделник сутринта по обвинения в убийството на родителите си, Чад Амато, 59, и Маргарет Амато, на 61 години, и на брат си Коди Амато, на 31 години. Те са намерени мъртви в петък в дома им на Султан Съркъл в Чулуота след като колега на Коди Амато съобщава, че той не се е появил на работа.

През трите месеца преди това, твърдят полицаите, Грант е откраднал 200 000 долара от родителите и брат си и е изпратил тези средства на жена в България, с която е общувал от юни в Cam Girls, уебсайт за възрастни.

Разследващите са разговаряли с оцелелия брат на заподозрения, който казва, че Грант е общувал с момиче онлайн и й е изпращал големи суми пари. Той допълва, че момичето знае къде живее семейството и това е притеснило Маргарет.

Грант казва на следователите, че родителите му са му поставили ултиматум, след като са научили за кражбата: или завършва 60-дневна програма за пристрастяване към интернет и секс, или напуска семейния дом. Така той отива на 22 декември в специално лечебно заведение във Форт Лодърдейл, от което излиза на 4 януари, според заповедта за арест.

Заподозреният влиза в заведението два дни след като Чад и Маргарет Амато всъщност съобщават, че Грант е изчезнал на 20 декември като казват на заместниците на шерифа на окръг Семинол, че синът им страда от депресия, според рапорта за инцидента. Двамата казват също, че той има достъп до огнестрелни оръжия и са „100% убедени, че ще се опита да се нарани“.

Рапортът за изчезването му е приключен от службата на шерифа, след като полицията разговаря с Грант и казва, че тяхната оценка не показва той да има нужда от психиатрична оценка. Самият той казва пред властите, че просто има нужда от почивка от майка си и няма намерение да се самонаранява.

Когато се връща от южната част на Флорида в дома на родителите си в Чулуота, те излагат основни правила пред него и му казват, че ако наруши дори едно от тях, ще трябва незабавно да напусне дома им, твърди Амато пред разследващите.

Едно от правилата, което Чад поставя на 29-годишния си син, е да не си комуникира с българката. Грант казва на следователите, че това е несправедливо, защото тя е негова приятелка, и продължава да си говори с нея онлайн. Чад научава, че връзката им е продължила и се конфронтира със сина си в нощта на 24 януари, като казва на заподозрения да напусне къщата, според рапорта за ареста.

Семейството е намерено мъртво на следващата сутрин, като всички са с рани в стил на екзекуция, според анализатори от службата на шерифа на окръг Семинол.

Разследващите казват, че Грант е предприел няколко стъпки, за да се опита да си осигури алиби, включително е написал фалшива бележка от името на брат си Коди към самия него, в която казва на себе си „просто те моля да се върнеш у дома“.

Приятелката на Коди казва на разследващите, че през последните няколко месеца семейството е имало проблеми със заподозрения, включително защото е откраднал 60 000 долара от Коди и оръжията му. Приятелката казва още, че Грант е продал оръжията без разрешението на брат си.

Коди Амато преди това е изразявал притеснения, че брат му ще убие всички, подчертава приятелката му пред разследващите.

Предишен доклад за ареста показва, че Грант Амато е бил уволнен от работата си в болница, след като е бил обвинен в кражба на хапчета с рецепта.

Той е задържан за разпит в събота, но е освободен в неделя. Часове след освобождаването му обаче той е арестуван отново, около 1:00 часа сутринта в понеделник в хотел Лейк Мери.

Обвинен е в три убийства първа степен.

„В никакъв случай не е лесно дело за защитата“, каза адвокатът Стивън Крамър. „Това е случай, в който ще зависи от наистина добрата детективска работа… Всеки случай като този, където всичко, което имате, е криминалистична информация и косвени доказателства и нямате очевидци, затруднява свързването на точките.“​

 
 
Коментарите са изключени за Американец изпрати 200 000 долара на българка, след което уби семейството си

Повече информация Виж всички