shareit

Музикални хроники: Джак Блек се пристрасти към кокаина на 14 и чакаше 15 години, за да покани на среща бъдещата си съпруга

| от Тодор Ковачев |

Познаваме го като актьор и музикант, с комедийните му роли на екрана и с пародийната му рок група Tenacious D. Но изглежда Джак Блек запазва неизменния си хумор не само в работата, но и в живота си – а това си е постижение за човек, който определено е имал трудно детство и даже твърди, че е късметлия, че изобщо е оживял.

Най-вероятно свързвате Джак Блек с някой от по-известните му филми като „Рок училище“ или High Fidelity (“Момичета от класа”), а гласът му сигурно ви е направил впечатление в популярната анимационна поредица „Кунг-фу панда“, където той озвучава главния герой По.

В музикален план обаче калифорниецът е не по-малко активен като певец, китарист и композитор. Заедно с близкия си приятел Кайл Гас, Блек е създател на комедийното рок дуо Tenacious D, което вече може да се похвали с четири албума.
И дори да го възприемате просто като клоун и да не го смятате за истински забавен, може да сте сигурни, че става въпрос за човек, който приема работата си изключително сериозно. И който също като много други звезди е преодолял проблемни периоди, за да се превърне в това, което е днес.

Още в ранните си тийнейджърски години Блек страда от пристрастеност към кокаина и едва на 14 стига до критичен момент.

„Мотаех се с много опасни хора. Беше ме страх да отида на училище, защото един от тях искаше да ме убие. Помня много вълнения от онзи период. Излях си душата пред моя терапевт и му признах, че се чувствам виновен, защото крадях пари от мама за кокаин“, разказва Блек. „Плаках като малко дете, когато си признавах. Беше голямо облекчение за мен и бях в еуфория като си тръгвах, защото бях свалил голям товар от плещите си. Това ме промени“.

„Когато бях хлапе, просто си търсех забавни преживявания, човек прави доста луди неща. Не мисля, че някога съм бил напълно нормален и съм късметлия, че изобщо съм жив. Най-вече става въпрос за колата, с нея можех реално да се убия“.

„Карах насам-натам като маниак. Имах един малък Фолксваген и ако родителите ми знаеха какви ги върша с него, това щеше да е краят. Можеше просто някой да се появи на улицата и да го прегазя, което щеше да разруши живота ми“.

Вместо да се съсипе обаче, Блек постепенно навлиза по-сериозно в актьорската професия. Още на 13 години прави дебютната си роля в реклама на електронна игра, но истинският му актьорски път започва с присъединяването му към експерименталната театрална група Actor’s Gang, основана от Тим Робинс.

Постепенно Блек се налага с малки роли в телевизията и киното преди да направи пробива си в романтичната комедия „Момичета от класа“. Любопитно е, че той за малко да откаже ролята на продавача в музикален магазин Бари, макар че тя е написана специално за него от сценаристите на филма.

Година след излизането на „Момичета от класа“ се появява и дебютният албум на Tenacious D, така че музикалната кариера на Джак Блек потръгва парарелно с актьорската.

Тогава той все още е във връзка с актрисата Лора Кайтлингър, но когато двамата се разделят, Блек се завръща към голямата любов на живота си.

Комикът познава Таня Хейдън още от ученическите години, когато с нея са в едно училище в Санта Моника. След като завършват гимназия, пътищата им се разделят и те се срещат цели 15 години по-късно. Едва тогава започва връзката им.

„Харесвах я в училище, но не бяхме близки приятели. Беше твърде красива и ме беше страх да я заговоря“, разказва актьорът и музикант. „Иска ми се да имах повече кураж да я поканя на среща, но пропилях 15 години, чакайки шанса си“.

Джак и Таня се срещат отново на рождения ден на общ приятел, като на събитието Блек ѝ прави впечатление с участието на своята банда Tenacious D. Хейдън е дъщеря на известния басист и джазмен Чарли Хейдън и тя също се занимава с музика като част от триото Haden Triplets с двете си сестри.

Таня се жени за Джак Блек по-малко от година след началото на връзката им, а скоро се ражда и първия от двамата им синове. Блек описва себе си като твърде бдителен родител и не смята, че децата му са особено впечатлени от неговите изяви в музиката и в киното – но това не пречи нито на щастието в семейството, нито на кариерното развитие на бащата.

Блек продължава да е много активен и все още е в разгара на поредното американско турне с Tenacious D, а в киното не спира да озвучава култови персонажи.

Така че ако гледате предстоящата екранизация по видеоиграта Borderlands, или новия филм по „Супер Марио“, или четвъртата част на „Кунг-фу панда“, със сигурност ще чуете един добре познат глас. Който най-вероятно ще ви забавлява искрено.

 
 
Коментарите са изключени за Музикални хроники: Джак Блек се пристрасти към кокаина на 14 и чакаше 15 години, за да покани на среща бъдещата си съпруга

Повече информация Виж всички