Пристрастеният към социалните мрежи Куелю

| от |

20120905_634824622493518286w

Бразилският автор на бестселъри Паулу Коелю не дава вече практически никакви интервюта, дори при излизане на нова книга, защото той предпочита да се обърне „директно“ към публиката чрез социалните мрежи, обясни той чрез една от тях във вторник.

„Това не е високомерие или липса на уважение към журналистите“, казва в Туитър авторът на „Алхимикът“, романът който трансформира прозата му в злато, с продажбата на десетки милиони копия по света, пише АФП.

„Книжари и читатели, те допринасят съществено за моя успех“, но „социалните мрежи позволяват да достигна директно до читателя (…) и идеята да си осигуря представяне на книгата, като следствие става ненужна“, продължава той.

Вече на 66 години, бразилският писател, който общува редовно чрез Туитър, Фейсбук, Инстаграм и Гугъл +, цитира няколко причини за своето ново пристрастяване …

Той би искал, например, книгите му да са достатъчно ясни, за да говорят за себе си.

Куелю изразява и съжаление за постепенното изчезване на културните притурки на вестниците, процъфтявали в младежките му години. „Резултатът, казва той, е, че сега ми задават въпроси, на които нямам и най-малката унция търпение, да отговоря като „Може ли да обясните вашия успех?“, или „Какво правите с парите си?“ (…).

Това не означава, че НИКОГА не давам интервюта“, предупреждава писателят. Коелю обещава да продължи да споделя мнението си в медиите по въпроси, които смята за „важни“, като „защитата на безплатното съдържание в интернет“.

 
 
Коментарите са изключени за Пристрастеният към социалните мрежи Куелю