shareit

Нийл Деграс Тайсън беше обвинен в сексуален тормоз

| от chronicle.bg |

Продуцентите на „Cosmos“, предаването, на което Тайсън е водещ, обещаха да разгледат новопоявилите се обвинения в сексуален тормоз срещу него. Те твърдят, че ще „следват доказателствата“, точно како се казва и в предаването.

„Тъкмо разбрахме за скоропостъпилите обвинения срещу Нийл“, казаха Fox и National Geographic в обръщение към медиите. „Ние приемема тези неща много сериозно и в момента разследваме случая.“

Обвиненията идват от две жени. Едната е доктор Кейтлин Н. Алерс, професор по физика и астрономия в Bucknell University, която твърди, че Нийл я е опипал по време на афтър парти на Американската астрономическа асоциация през 2009 година. Другата е бившата му асистентка Ашли Уотсън, която казва, че непристойните му сексуални намеци са я накарали да напусне работата си.

Тези обвинения идват след това на Чия Амет, която миналата година обвини Нийл Деграс Тайсън в изнасилване, когато са били студенти.

„Кредото в сърцето на „Cosmos“ е да следваме накъде ни водят доказателствата“, казаха от шоуто. „Продуцентите не могат да направят нищо по-малко в такава ситуация. Посветени сме на това на даправим детайлно разследване и да предприемем съответните действия.“

Нов сезон на „Cosmos“ се очаква на 3 март.

 
 
Коментарите са изключени за Нийл Деграс Тайсън беше обвинен в сексуален тормоз