shareit

Красимир Проданов: Емил Конрад първо е намерил читателите си, а след това е написал своята книга

| от |

В случая с Емил Конрад трябва да говорим за „литературно торнадо“, а не за турне. Извървяха се 5-6 града в страната и ефектът навсякъде е един и същ – сякаш от нищото се струпва огромен брой тинейджъри, които заформят опашка.

Това каза Красимир Проданов – водещ в онлайн радио „Хеликон“, за предаването „12+3“ на БНР по повод новия бестселър на издателството: „Нещата, на които не ни учат в училище“. Сборникът с есета буди особен интерес сред младежите между 12 и 16 години, допълни Людмила Еленкова от книжарници „Хеликон“.

Той е изключително популярен в интернет от видеоканал за споделяне. Тийнейджърите започнаха да четат заради книгата му. Тя е вторият бум, след Хари Потър, който помним отпреди години.

25-годишният Емил Конрад първо е намерил читателите си, а след това е написал своята книга, каза Проданов: Появявайки се на това турне в книжарници „Хеликон“, той просто показва, че нещата в тази страна могат да се вършат и по друг начин от тези модели, с които сме свикнали.

На 25 февруари Добрин Добрев представя в София книгата си: „Изкуството – история на идеите“, каза Еленкова и представи класациите на „Хеликон“:

На първо място сред художествената литература е „Петдесет нюанса сиво“ от Е Л Джеймс. Следват „Калуня-каля“ на българина Георги Божинов и „Любов“ от Исабел Алиенде. Четвърта е „Гръцко кафе“ от Катерина Хапсали, а пета – „Една арабска принцеса: Още сълзи под воала“ от Джийн Сасън. Следват „Любов“ от Елиф Шафак, „Дявол през зимата“ на Лайза Клейпас и „Игра на власт“ от Даниел Стийл. „Кинг и Максуел“ от Дейвид Балдачи и „Един + един“ от Джоджо Мойс завършват класацията.

Класацията за нехудожествена литература, очаквано, оглавява книгата на Емил Конрад – „Нещата, на които не ни учат в училище. Следват я „За кожата на едно ченге“ от Божидар Димитров и „Строителите на съвременна България. Неиздаван ръкопис“, четвърта – „Дневниците на една курва“.

На пето място е „Прави така всеки ден. Закони, съвети, упражнения, формули, молитви“ от Учителя Петър Дънов. “Психология на изобилието” заема шестото място, а „Хлебната сода – пепел от божествения огън“ – седмо. „Радостта от храненето: Бърз наръчник за отслабване“, „Скритият дар“ и „Завръщането на свещеното познание на катара“ оформят крайната класация.

 
 
Коментарите са изключени за Красимир Проданов: Емил Конрад първо е намерил читателите си, а след това е написал своята книга