shareit

Силен снеговалеж блокира транспорта в Истанбул и предизвика инцидент със самолет на Turkish airlines

| от |

Силен снеговалеж блокира живота и транспорта в Истанбул. Спряха метробусите и корабите между европейския и азиатския бряг на града. Отмени са стотици полети, учениците са разпуснати във ваканция, предаде кореспондентът на БНР Нахиде Дениз.

Пътнически самолет на турските авиолинии,извършващ маршрут по линията Бейрут-Истанбул, след като се приземи, поради обледяване на пистата се заби в канавка, но за щастие няма пострадали.

Летището „Ататюрк“ временно бе затворено за полети, отменени са общо 123 полета. Отборът на футболния клуб „Бешикташ“ не успя да излети за мач във Великобритания. Босфорът е затворен за преминаване на кораби.

Верижна катастрофа на трансевропейската магистрала от Одрин за Истанбул блокира движението в продължение на часове. При инцидента бяха ранени петима души, линейки трудно се придвижваха.

Учениците са разпуснати във ваканция,отмемени са занятията и в много университети.В общо 15 области на страната е обявена ваканция за учениците. Снеговалеж и поледици има в почти цялата страна с изключение на Югоизточен Анадол.

 
 
Коментарите са изключени за Силен снеговалеж блокира транспорта в Истанбул и предизвика инцидент със самолет на Turkish airlines