shareit

Самолетни компании задължават винаги да има двама души в кабината

| от |

Британската авиокомпания „Изиджет“ (easyJet) и канадската „Еър Трансат“ (Air Transat) ще задължават винаги да има двама членове на екипажа на самолета в пилотската кабина.

Решението на двете компании идва след днешните разкрития за катастрофата на германския самолет на „Джърмън уингс“, от които става ясно, че вторият пилот по всяка вероятност умишлено е ударил самолета след като неговият колега е напуснал пилотската кабина.

„Изиджет“ (еasyJet) съобщава, че считано от утре – петък, 27 март, ще промени своята процедура и двама членове на екипажа ще присъстват по всяко време в пилотската кабина. Решението е взето след консултация с агенцията за гражданска авиация. Безопасността и сигурността на пътниците и екипажа са най-важният приоритет за авиокомпанията“.

Подобно съобщение направи и говорителят на канадската чартърна компания „Еър Трансат“ Деби Кабана, според която мярката ще влезе в сила също в петък.

„Когато един от двамата пилоти напусне кокпита, ръководителят на кабината (главната стюардеса) ще заеме неговото място“, заяви Кабана. /АФП, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Самолетни компании задължават винаги да има двама души в кабината