Руски медии: Сблъсък във въздуха със самолет на Air France избегнат на косъм

| от |

Руският всекидневник Известия съобщава във вчерашния си брой за инцидент със самолет на Air France. Според руското издание Airbus A319 на компанията, изпълняващ полет от московското летище Шереметиево се е разминал на косъм от сблъсък във въздуха с военен самолет Тupolev TU-95 малко след излитане.

DXVO-P041543_04_980x600

Според Air France обаче необходимото разстояние между двата самолета е било спазено и в нито един момент не е имало опасност от сблъсък.

Вестникът включва и допълнителна драматизация в разказа си за инцидента. Според статията двата самолета са били толкова близо, че екипажът на френския самолет е чул шума от перката на руския военен самолет. Пилотът на Air France е изпратил до Росавиация чрез френското външно министерство своето становище за инцидента, заявявайки, че не е имало никаква опасност. От московският въздушен трафик също са на мнение, че опасност не е съществувала.

Двата самолета са се засекли в момента, в който Airbus-a е достигнал височина от 8000 метра, докато военният самолет се е снишавал.

 
 
Коментарите са изключени за Руски медии: Сблъсък във въздуха със самолет на Air France избегнат на косъм