shareit

Qantas с директни полети от Лондон до Австралия

| от |

Пътниците на Qantas ще мога да летят директно от Лондон до Австралия от март 2018.

Австралийският национален превозвач обяви, че ще свърже град Пърт, западна Австралия, с Лондон, използвайки своите Boeing 787-9 Dreamliners.

Полетът ще бъде с дължина от 14,498км (9000 мили) и ще отнема 17 часа.

Министърът на туризма на Австралия, Стивън Чиобо, обяви, че Пърт ще се превърне в хъб за всички пътници, които ще пътуват oт и за Великобритания.

Той добави, че този маршут ще се отрази благополучно на заетосста и туризма в Австралия, като този сектор се развива три пъти по-бързо от всеки друг в страната.

Според Чиобо, туристите от Великобритания са трети по посещаемост в Австралия, като през 2015 те са били около 660 000 човека.

Изпълнителният директор на Qantas Алън Джойс сподели, че когато Qantas е започнал така известния“kangaroo route” през 1947, този маршут е отнемал 4 дни и 9 междинни спирки, а сега ще отнема едва 17 часа с директен полет.

Джойс също отбеляза добрите възможности за ръстеж на заетостта и туризма в западна Австралия и каза, че с Boeing 787-9 Dreamliners пътниците в една посока ще са едва 236. Това ще се превърне в най-дългият директен полет в света.

Какво можете да направите за 17 часа?

  • Да изгледате „ Gone with the wind” четири и половина пъти.
  • Да прелетите до Международната Космическа Станция близао три пъти.
  • Да прочете около една трета от „ Война и Мир“
  • Да изгледате първите 18 епизода на “Game of Thrones” и все пак ще имате още един час в излишък
  • Да изиграете 11 игри на футбол

Първите полети, които свързват Великобритания с Австралия, започват през 1935, с полет от Сидни до Сингапур и от там с полет до Лондон. Само че този маршут отнемал 12 дни, както и пътуване с влак.

На 1 декември 1947 Qantas пуска своя “kangaroo route”, Сидни- Лондон, превозвайки 29 пътници и 11 човека екипаж.

Маршутът минавал през Дарвин, северна Австралия, след това през Сингапур, Калкута в Индия, Карачи, Кайро, Триполи и най-накрая Лондон.

 
 
Коментарите са изключени за Qantas с директни полети от Лондон до Австралия