shareit

Помощник-пилотът нарочно е разбил самолета

| от |

Помощник-пилотът на катастрофиралия в Южна Франция самолет на Germanwings изглежда е искал да „унищожи самолета“, обяви френски прокурор, цитиран от световни агенции.

„Имало е преднамерено желание за унищожаване на този самолет. Изглежда помощник-пилотът е дишал нормално. Той не е казал нищо, след като капитанът е напуснал кабината“, каза на пресконференция прокурорът на Марсилия Брис Робин.

Интерпретацията е направена 48 часа след катастрофата, вземам предпазни мерки, но за нас разследването…най-правдоподобно и реалистично е, че помощник-пилотът нарочно не е отворил кабината на капитана и е натиснал бутона за загубване на височина, каза още той.

Ние чухме капитанът да моли помощник-пилота да поеме контрол над самолета, след това чухме звук при размяна на местата и затварянето на врата. Предполагаме, че той е отишъл да се облекчи. Помощник-пилотът е бил сам в пилотската кабина. В този момент той е натиснал бутоните за снижаване на самолета, продължи Робин.

От думите на прокурора се потвърждава, че не е имало сигнал от самолета за авария и не е било отговорено на диспечерите.

Според него действията на тази височина могат да бъдат само преднамерени.

Чухме капитанът да се опитва да говори с помощника си чрез интерфон, но отговор от помощник-пилота няма. Също ние можем да чуем дишането на помощника до удара, което предполага, че той е бил жив до удара, разясни още прокурорът.

Според „Билд“ той се казва Андреас Любиц и е от Монтабаур в Рейнланд-Пфалц. Има 630-летателни часа. Присъединил се е към Germanwings през септември 2013 година – директно от училище за пилоти на „Луфтханза“ в Бремен.

Капитанът на катастрофиралия самолет в Южна Франция се казва Патрик С., съобщава „Билд“.

Според германското издание капитанът е баща на две деца. Той има 10-годишен опит в „Луфтханза“ и Germanwings. Повече от 6 хиляди летателни часa има с Airbus 320.

Припомняме, по-рано „Ню Йорк таймс”, позовавайки се на източници, съобщи, че малко преди да се разбие Еърбъс А320 на Germanwings единият от пилотите е напуснал кабината.

Вестникът се позовава на следовател, който се е запознал с записите на черната кутия.

Началото на полета е протичало спокойно и без инциденти, разказал източникът, пожелал анонимност. По едно време той (пилотът, б.р.) напуска пилотската кабина. След малко разбира, че не може да се върне. Той започва да чука по вратата все по-силно, но без резултат.

До края на полета само един пилот е бил в пилотската кабина. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Помощник-пилотът нарочно е разбил самолета