shareit

Пилотите в Норвегия прекратиха стачката си

| от |

Авиокомпанията Norwegian Air Shuttle, една от първите 10 в Европа, чиито пилоти стачкуваха 11 дни, възстановява полетите си. Пилотите постигнаха споразумение с компанията.

Почти всички вътрешни полети в Норвегия и Швеция на третия в Европа нискобюджетен превозвач след Ryanair и Easyjet, бяха отменени, както и голяма част от полетите между Дания и скандинавските столици. Стачката включваше около 700 пилоти в цяла Скандинавия, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Постигната във вторник договореност гарантира на пилотите запазване на работните места през следващите три години, при което те формално ще бъдат преместени на работа в новите регионални подразделения на компанията, за които бе съобщено в разгара на стачката. При това предишните им договори с Norwegian остават в сила.

Пилотите от своя страна се съгласиха на изменения в схемата на плащане на пенсии и преразглеждането на редица условия от застраховката в случай на загуба на лиценза за полети. Тези изменения ще дадат възможност на компанията все пак да съкрати някои от разходите си.

 
 
Коментарите са изключени за Пилотите в Норвегия прекратиха стачката си