shareit

Лошото време е най-вероятната причина за катастрофата на алжирския самолет

| от |

Лошото време е най-вероятната причина за катастрофата на алжирския самолет, който се разби в Мали в четвъртък, заявиха френските власти. След обявяването на списъка с пътниците, стана ясно, че броят на жертвите е 118, а не 116, както беше съобщено първоначално.

Стотици малки отломки, разпръснати по земята и в локвите мътна вода, е всичко, което е останало от разбилия се над Мали самолет, предава News7.

Следователите на мястото на катастрофата смятат, че самолетът се е разпаднал на части, когато се е разбил в земята в четвъртък сутринта. Това означава, че е малко вероятно пътниците да са станали жертва на предварително планирана атака. След обявяването на окончателния брой на жертвите стана ясно, че в катастрофата са загинали 54, а не 51 френски граждани.

Френски, холандски и малийски войници от мироопазващите сили на ООН се грижат за сигурността на мястото на инцидента на около 80 км от северния малийски град Госи, близо до границата с Буркина Фасо. Самолетът пътувал от Буркина Фасо за Алжир. Връзката с него прекъснала 50 минути след излитането, докато летял над Северно Мали. Пилотите поискали промяна в курса заради силни бури.

 
 
Коментарите са изключени за Лошото време е най-вероятната причина за катастрофата на алжирския самолет