shareit

Летище София посреща лятното разписание с нови дестинации

| от CHR Aero |

С няколко нови атрактивни дестинации Летище София ще привлича все повече пътници, съобщават от столичния аеропорт.

След седмица е началото на лятното разписание. С него Wizz Air открива директни полети до Аликанте, Бирмингам, Хамбург и Ослo.

За 27 март, неделя е планиран първият полет на Wizz Air до испанския курорт Аликанте. Новият базиран в София Airbus 320 ще излети от Терминал 1 в 13.15 часа под полетен номер W64414.

28 март определено ще бъде денят на Wizz Air. Още в 02.45 часа от София ще излети вторият нов полет на превозвача – към Бирмингам (W64372). Няколко часа по-късно, в 13.05 часа, от Летище София ще излети полет за норвежката столица Осло (W64426). За късно вечерта същия ден в разписанието е заложен и четвъртият нов полет на Wizz Air – за близкото до Хамбург летище Любек. Той ще излети в 23.35 ч от Терминал 1 (полет W64346). За да осигури тези четири нови полета, от края на март Wizz Air увеличава самолетния си парк в София с 6-ти самолет.

От началото на април към досегашните авиокомпании, опериращите от летище София, се присъединява и най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа – ирландската Ryanair. Първият й полет ще бъде на 4 април, понеделник към перлата на Тоскана – Пиза. Самолетът на превозвача ще се отлепи от полосата в София в 17.35 часа под полетен номер FR9198. Три седмици по-късно, от 28 април, Ryanair стартира и ежедневни полети до лондонското летище Станстед. Първият полет (под номер FR9967) е планиран за 21.35 часа. Така към Лондон вече ще оперират 5 авиокомпании – Bulgaria Air, British Airways, Wizz Air, Easyjet и Ryanair до 4 летища, а ежедневните полети ще са от 5 до 7.

От началото на лятното разписание полетите по линията София – Берлин се увеличават двойно със завръщането на втората по големина германска авиокомпания Air Berlin. Първият полет е в 18.15 часа на 27 март, неделя под номер AB8280. Машините на превозвача ще летят всеки ден от София до берлинското летище Тегел.

От 28 април „България ер“ открива директни полети до Лисабон на цена от 224 евро за двупосочните билети. От 30 април самолетите на националния превозвач ще летят и до Аликанте на двупосочна цена от 156 евро. „България ер“ планира полети и до Тенерифе.

 
 
Коментарите са изключени за Летище София посреща лятното разписание с нови дестинации