shareit

Летище Пловдив с нов шеф

| от |

Владимир Щърбанов е новият изпълнителен директор на „Летище Пловдив“ ЕАД. Това съобщават от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той е избран от борда на директорите на летище Пловдив за изпълнителен директор, след като досегашният ръководител Иван Карнабитов освободи поста по собствено желание, посочват от ведомството.

Припомняме, в средата на февруари шефът на летището Карнабитов хвърли оставка, а персоналът обяви стачна готовност заради неизплатени заплати. Като мотив за оставката си той посочи забавянето на изплащането на държавната субсидия от транспортното министерство като основна причина за липсата на пари. Именно тази субсидия е един от двата източника на доход в държавното търговско дружество. Другият източник са собствени приходи.

От съобщението на транспортното министерство става ясно, че Владимир Щърбанов е завършил през 1986 г. Рижкия институт за гражданска авиация в Латвия, като инженер-икономист със специалност „Икономика и организация на въздушния транспорт“. Преминал е различни курсове в Сингапурската академия за гражданска авиация и IATA, като през 2007 г. е получил и IATA диплома за летищен мениджмънт.

Професионалната му кариера започва през 1981 г. в Учебния център на авиокомпания „Балкан“, където работи като авиомеханик. От 1986 до 2008 г. работи на Летище София като започва на длъжност икономист-плановик, през 1996 г. е назначен за началник на отдел „Информационно обслужване“, а от 1996 до 2008 г. е директор по експлоатацията.

От 2008 до 2012 г. назначеният за шеф на пловдивското летище е бил експерт по международни програми и проекти в Бългериан авиейшън груп и е член на Съвета на директорите на международното летище Казан. През 2011 г. става член на Съвета на директорите на ООО „ТАТ-АВИА“, като заема поста до 2012 г.

През 2014 г. работи към Валдер груп като консултант по изграждането на летище Пирин, уточняват още от Министерството на транспорта.

 
 
Коментарите са изключени за Летище Пловдив с нов шеф