shareit

Китай разполага с нови сателитни снимки на предполагаеми отломки от полет MH370

| от |

Китай разполага с нови сателитни снимки на носещите се по водата обекти, които може да са свързани с изчезналия самолет на „Malaysia airlines”, съобщи министърът на транспорта на Малайзия Хишамуфин Хюсеин, предаде AFP.

AKL 24 OCT 057malaysia

„Новината, която тъкмо получих е, че китайският посланик е получил сателитни снимки на носещи се по водата обекти в южния коридор и ще изпратят кораби да проверят”, каза министърът по време на брифинг в Куала Лумпур.

Към района са изпратени кораби, които да проверят информацията, съобщи днес министърът на транспорта на Малайзия Хишамудин Хусеин. Очаква се до няколко часа Пекин да направи съобщение по въпроса, каза министърът. Един от предметите е много голям, с размери 22,5 на 13 метра. Първоначално малайзийската страна съобщи, че размерите са 22 на 30 метра, но бързо след това коригира информацията, отбелязва Ройтерс. Министърът съобщи също, че следователите не са открили нищо странно в разговора, воден от пилотите на изчезналия самолет, и диспечерите от констролната кула преди изчезването на самолета от радарите.

 
 
Коментарите са изключени за Китай разполага с нови сателитни снимки на предполагаеми отломки от полет MH370