Сьомга с ябълково-чеснов сос

| от |

Необходими продукти:

200 г филе от сьомга
1 жълтък
½ ябълка
2 ск. чесън
100 мл зехтин
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Запечатваме сьомгата от двете страни в сгорещен тиган с малко зехтин. Прехвърляме във фурната за 5 мин. на 200 градуса. Отделно в тиган запичаме нарязаната и обелена ябълка заедно с щипка сол, щипка захар и малко чесън. Сипваме малко минерална вода и варим до омекване.
Охлаждаме ябълката в лед и слагаме в дълбок съд. Добавяме жълтъка и сипваме на тънка струя зехтина, докато пасираме всичко. Поливаме рибата с получения крем и връщаме за още 2 мин. във фурната.

 
 
Коментарите са изключени за Сьомга с ябълково-чеснов сос