Необходими продукти:
За блата:
100 г обикновени бисквити
70 г масло
За втори ред:
50 г бял шоколад
150 г крема сирене
За трети ред:
50 г сметана
3 г инстантно кафе
2 г желатин
Начин на приготвяне:
Блендираме бисквитите и маслото и прехвърляме във формата за чийзкейк. Разтопяваме белия шоколад на водна баня. Като се охлади, добавяме крема сиренето и разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Изсипваме готовия втори пласт върху блата. Разтваряме инстантното кафе в няколко капки топла вода. Избиваме сметаната с миксер и смесваме с разтвореното кафе. Добавяме желатина. Сипваме готовия третия пласт във формата и оставяме десертът да стегне за 1 час в хладилник.