Необходими продукти:
За суфлето:
120 г натурален шоколад
60 г масло
4 яйца
20 г брашно
60 г захар
За малиновия сос:
200 г малини
100 г захар
мастика на вкус
листенца мента за декорация
Начин на приготвяне:
За суфлето разтопяваме шоколада заедно с маслото на водна баня. Разбиваме жълтъците със захарта, след което сипваме разтопения шоколад и разбъркваме. Разбиваме белтъците на сняг и ги прибавяме внимателно към сместа. Намазваме купичките с масло и разпределяме шоколадовата смес. Печем на 180°С за 6 мин.
Сосът от малини приготвяме, като в касерола загряваме малините заедно със захарта. Когато сместа се сгъсти, отстраняваме от огъня и сипваме малко мастика. По желание, след като сосът се охлади, може да се добавят и малко пресни плодове.
Поднасяме суфлето заедно със соса и декорираме с листенца мента.