Печено сирене в билкова коричка

| от |

Представяме ви рецепта на нашите партньори от списание Меню. Още много кулинарни изкушения от тях на www.menumag.bg

Още античният латински мислител и поет Ювенал (60 – 140 г.) се е досетил колко е важно здравият дух да има силна и здрава материална обвивка и в една от прочутите си сатири е изрекъл крилатата фраза Mens sana in corpore sano. В желанието си да ви предложим нещо хем вкусно, хем здравословно, се спряхме точно на подобна комбинация, при която външната обвивка е също толкова полезна за вашето здраве, както и това, което се крие под нея.

Pe4ena izvara v bilkova kori4ka_660x430

Необходими продукти за 4 порции

  • 1 кг прясно сирене, сирене рикота или фина обезмаслена извара
  • 2 с. л. прясна мащерка или чубрица
  • 2 с. л. пресен розмарин
  • 2 с. л. пресен риган
  • 3 с. л. пресен мазганоз
  • 3 с. л. пресен лук
  • 2 скилидки пресован чесън
  • 5 с. л. зехтин Extra Virgin
  • 1 ч. л. млян черен пипер
  • сол по желание

Начин на приготвяне

  1. Сиренето се отцежда и подсушава от останалата влага. Слага се в подходящ съд за печене.
  2. Всички зелени подправки се нарязват на ситно и се смесват. С тях се покрива сиренето, поръсва се зехтинът, съдът се покрива с фолио и се оставя за 6 часа в хладилника.
  3. След като попие ароматите, фолиото се отстранява и сиренето се запича в загрята фурна на 220°С за 30 мин.
 
 
Коментарите са изключени за Печено сирене в билкова коричка