Београдски картофи

| от |

Отново гостуваме на любимия си кулинарен сайт http://fkusno.com, а Дарин Стойков знае за нашата картофена мания и ни е приготвил едни страшни… Направо да видим.

Причината да ги наричам така е, че тази рецепта съм я откраднал от един сръбски ресторант – „Београд“ в Бургас. За съжаление мястото вече не съществува в този си вид, дано не са само моите картофи част от кулинарното наследство на това вкусно ресторантче.

Всичко, което ви е необходимо са намаслена тава, едри картофи нарязани на тънки резени, течна животинска сметана, сол и пипер. Загрявате фурната на 200 градуса, подреждате картофите „на фантазе“ в тавата и заливате отгоре със сметаната. Няма мярка и количество, колкото ви хареса.

DSC_0224

Печете докато видите симпатични загарчета по ръбчетата на картофите и вадите. Сервирайте направо цялата тава на масата, така всеки ще може да си извади колкото му душа иска.Наздраве!

Подготовката (белене, редене, подправяне) трябва да е около десетина минути, във фурната ще престоят максимум половин час = общо 40 минути.

DSC_0237

 
 
Коментарите са изключени за Београдски картофи