Искате ли да си купите бункер в Англия

| от |

Ядрен бункер, изграден след Втората световна война под поле в Дербишър, Англия, се продава на търг!

Според SDL Auctions бункерът е един от едва 1500-те, построени от Кралския наблюдателен корпус в Обединеното кралство. Укритието от 50-те години на миналия век е проектирано така, че да е достатъчно голямо, за да могат до трима души да оцелеят при ядрена атака. Вътре те имат достъп до стационарен телефон, радиовръзка и запаси от храна и вода за 2 седмици, докато се крият на малко над 4 метра под земята.

Повечето от тези конструкции са изведени от експлоатация и продадени през 1993 г., така че шансът да притежавате такава в Обединеното кралство е рядък.

Въпреки че бункерът е на около 70 години, собственикът му го е запазил в добро състояние. Жилищната площ с размери 4,5 на 2,1 метра е пребоядисана със завеси от кадифе от стена до стена и килим в кремав цвят. Има също така легло, място за съхранение, неизползвана химическа тоалетна и печка на дърва.

Можете да обиколите бункера виртуално чрез ето това видео.

Тази историческа британска постройка ще бъде предложена на 26 септември чрез безусловен търг (още традиционен търг), което означава, че продавачът ще предостави начална цена, която е най-ниската, която е готов да приеме. Очаква се бункерът да бъде продаден на цена между 15 000 до 20 000 британски лири. От участниците в търга ще се очаква да платят и 5% депозит и такса на купувача в размер на 4,8% от покупната цена.

За да наддавате за бункера, първо трябва да се регистрирате на уебсайта на SDL Auctions.

 
 
Коментарите са изключени за Искате ли да си купите бункер в Англия