Това е рецептата, която една приятелка на жена ми, ѝ даде за нейната диета с препоръката да се яде всеки ден на обяд. За 1 седмица жената не свали обещаните 6 килограма, а някакви си килограм и половина (половинката не знам как я измери), но аз качих точно 4…
Необходимите продукти (за 4 човека) :
850 гр пилешко
1 лук
800 гр броколи
8 листа лазаня
индийско орехче
4 ч.л. царевично нишесте
сол, черен пипер
120 гр. нарендан груйер
200 мл. прясно мляко
Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете лука на тънки шайби, а пилешкото на ленти. Върху хартия за печене ги сложете във фурната до получаване на лек загар. Сварете броколите на водна пара. Добавете ги към лука и пилешкото и поръсете със сол и черен пипер.
Лазанята се вари леко в подсолена вода – 3-4 минути.
Загрейте млякото в тенджера. Вземете малко в чаша и разбийте царевичното нишесте. Прибавете към сместа, бъркайки.
В квадратен съд поставете един пласт лазаня, след това от пилешкото, соса и настъргания груйер, пак лазаня и накрая завъшете само със сос и груйер.
Пече се около 30 до 45 минути до получаване на загар.