5 знака, че сте надживяли работата си

| от |

Идва Нова година – време за промени.

Ако 2018 е била изпълнена с лоши дни на работа (или лоши седмици, дори цели месеци), може би ви е време за нова работа. Как обаче да знаете дали е временно или наистина позицията ви е изчерпана и сте готови за нещо ново. Ето няколко белега, по които да разберете:

1. Няма накъде да се развивате повече

Трудно е да поддържате мотивацията, ако сте достигнали върха в йерархията на службата си. В началото се очаква някакво повишение на всеки 2-3 години. Когато този елемент отпадне, може да се почувствате все едно тичате на пътеката във фитнеса. Към средата на кариерното развитие повишенията стават на 3 до 5 години горе-долу, така че това също трябва да се има предвид като фактор.

2. Не чувствате удовлетворение

Ако не се чувствате горди или доволни от работата си, мотивацията ви ще избледнее. Това е основно за службата! Човек прекарва 1/5 от живота си в работа – най-добре да ви носи удоволствие.

3. Не научавате нови неща

Личното развитието също носи удовлетворение както за фирмата, така и за вас като личност. Понякога обаче човек стига тавана на компетенцията си на дадена позиция и това може да убие всякакво желание за работа. Ако няма какво ново да научите, време е за смяна.

4. Не споделяте ценностната система на компанията

Отборната игра е важна за една компания. Общата цел и мисия се базира на проблема, които се опитва да реши и философията, която ползва, за да го реши. Точно тук може да възникнат разлики между вижданията на компанията и разбиранията на отделните й служители. Така лесно възникват конфликти и напрегнати отношения между колеги.

5. Заплатата ви не се променя

Няма по-дразнещ случай от този, в който сте се скъсали от работа, а компенсацията ви не резонира. Дори всичко друго да е наред – това може да съсипе душата на човек.

 
 
Коментарите са изключени за 5 знака, че сте надживяли работата си