„The Favourite“ на Йоргос Лантимос e следващият хит в киното на 2018 г.

| от chronicle.bg |

Когато излезе първият трейлър на новия филм на Йоргос Лантимос преди два месеца, мислехме, че няма какво повече да очакваме в дните до 23 ноември. От краткото видео беше ясно, че се задава голямо заглавие, което ще изстреля три актриси на първите места в опашката за наградите „Оскар“. Не съвсем. Защото „The Favourite“ очевидно име още какво да ни покаже, преди да е излязъл по екраните.

Това става ясно от новия трейлър на драмата на Лантимос. По-дълъг, по-музикален… всичко необходимо, за да ни убеди в мнението на критиците, които възхвалиха филма след премиерата му на кинофестивала във Венеция преди дни.

Тази година компанията Fox searchlight има силен арсенал, с който ще атакува екраните – „The Favourite“, „The Old Man and the Gun“, „Can You Ever Forgive Me?“. Всичките до този момент се радват на повече от добри отзиви, но това, което стана ясно в последните дни, е, че драмата на Йоргос Лантимос е силен претендент за големите кино награди. А трите актриси, Оливиа Колман, Ема Стоун и Рейчъл Вайс вече са начело на списъците с предположения за номинирани за „най-добра актриса“ на „Оскарите“.

„The Favourite“ е написан от Дебора Дейвис и Тони Макнамар и е първият филм на Лантимос, в който той не участва в написването на сценария. Историята разказва за конфликта между Сара Чърчил (Рейчъл Вайс) и братовчедка й Абигейл Машъм (Ема Стоун), а борбата е за това коя от двете ще стане доверена съветничка на кралица Ан (Оливиа Колман). Така между трите се заформя ожесточен женски спор, в който целта напълно оправдава средствата, а освен това добавяме и любовен триъгълник между трите жени.

Това е поредният хитов филм на Лантимос, след „Омарът“, който му донесе номинация за „Оскар“ за най-добър сценарий. Очаква се „The Favourite“ да бъде най-успешният му филм досега. Засега критиците му предвиждат номинации за „Оскар“ за най-добър филм, сценарии, кинематография, и съответно най-добри главна и поддържаща женска роля. Все още обаче не е ясно коя актриса в коя категория ще бъде изпратена, а това зависи от Fox Searchlight.

Премиерата на „The Favourite“ по кината е насрочена за 23 ноември. А ето и пълният трейлър:

 
 
Коментарите са изключени за „The Favourite“ на Йоргос Лантимос e следващият хит в киното на 2018 г.