Азбука на виртуалните гей запознанства

| от Вучето |

В дигиталния свят, в който живеем, е немислимо да срещнеш бъдещия си съпруг (или дори сексуален партньор), разчитайки на филмови случайности от типа на погледите-ни-се-засякоха-в-градския-транспорт или олдфешън свалка в бар oт типа на може-ли-да-те-почерпя-едно-питие. Затова повечето хора прибягват до така популярните през последните години дейтинг апове от типа на Тиндър или еквивалента му за хомосексуални запознаства Грайндър.

Доколкото мога да си извадя заключения от контактите си с гей-мъже, бих казала, че голяма част от тях са на мечопухчовския принцип “Колкото повече, толкова повече!”: повече драма, повече мускули, повече брокат, повече секс… Не че средностатистическият мъж мисли по-малко за секс или прави по-малко секс отколкото който и да било гей, просто в Тиндър жените, които биха му обърнали внимание, биха били доста по-малко отколкото останалите мъже на подобно изглеждащ хомосексуален мъж в Грайндър.

Да започнема от А и Б (или по-скоро А и П!)

П – Позиция. При хомосексуалния секс има един доста важен фактор, обусловен от сексуалната позиция. Важно е да бъде упомената предпочитаната позиция: съответно активен (топ) или пасивен (ботъм). Разбира се, какво по-голямо предимство от това да си и двете – тогава може да се самоопределиш като “версатайл”, т.е. хем риба, хем рак.

С – Снимка. Подобно на социалните и професионални мрежи, изборът на профилна снимка не е без значение. Заради естеството на приложението обаче и в резултат на ограничените разбирания на хората като цяло, както и от някои индивидуални съображения, голяма част от потребителите на подобни социалните мрежи предпочитат да не разкриват идентичността ти. Затова профилните им снимки са без глави или със скрити лица. Тези с добре поддържани тела не се свенят да покажат оформената си коремна мускулатура с фитнес-селфита. По-свенливите, или тези с недостатъчно въображение, представят себе си с пейзаж, снимка на коте, куче или патка (не собствената си, тъй като приложенията за запознанства имат строга политика по отношение на голотата).

Н – Никнейм. Малцина проявяват чак такава липса на въображение, че да сложат истинското си име като заглавие на профила си. Не е рядкост да попаднеш все пак на Алекс, Тони, Аврам. Понеже това е второто нещо след снимката, което потребителят забелязва, мнозинството са доста конкретни: представянето може да варира от креативността на нереализирал се футболист с татуировка Only God Can Judge Me и никнейм от сорта на Секс-сега, Мачо-факър, Активен-търси-пасивен, XXL…до оригиналността на реализирал се по-скоро в чалга отколкото в спортните среди футболист с псевдоним “Малко коте”.

С – стои за Сегрегация. Тази сложна дума може спокойно да се атрибутира към един голям процент на потребителите на апове за запознанства и в частност на гей такива. Политическата коректност не е застъпена във виртуалното търсене на партньор. Ето защо фрази като „без черни, араби и азиатци“ будят полемики в държави с по-чувствителна расова политика като САЩ, Франция, Германия. Генерално търсенето може да се ограничи с отбелязване на специфични характеристики: “само надарени”, “без плешиви”, “да не ми пишат стари. Имам си баща”, “не харесвам начупени”, “>22”, “<175см” и т.н.

Р – Романтикът. Това са хора, които, въпреки че са на място за преднамерени запознанства, чиято цел основно е секс, хранят надежда, че могат да срещнат любовта на живота си именно във виртуалното пространство. Те надълго и нашироко обясняват как си представят бъдещия си съпруг, с когото биха могли да сключат граждански и/или черковен брак (в цивилизованите държави!), да осиновят N брой деца или да ги придобият посредством сурогатна майка. Важно е да се отбележи обаче, че част от тези мъже не биха отклонили предложение за бърз секс, идващо от двойник на Вин Дизел.

М – Мачото или Фитнес-маниакът. В света на виртуалните запознанствата, където решаваме за част от секундата дали да обърнем внимание на някого или да го изпратим в дебрите на виртуалното небитие, визията е с повече от витално значение. Хипермъжествеността се заражда в гей-културата още през 70-те години на миналия век с рисунките на артиста Том ъф Филанд (Tom of Finland), представляващи напращели мъже в интимни пози. През 80-те години, с откриването на СПИН, тенденцията за здравословен имидж се превръща във фиксидея за голяма част от гей-мъжете. Днес повечето от тях работят редовно за изграждане и поддържане на солидна мускулатура, а никоя марка за спортни уреди, дрехи или хранителни добавки не пренебрегва гейовете при таргетирането на потенциалните си клиенти.

И – Интелектуалецът. В повечето случаи той компенсира липсата на мачовски качества с високо айкю и познания в области като международна политика или молекулярна биология. Както казва един приятел: Много бих искал бъдещият ми съпруг да е нобелов лауреат, но ще мисля да си намеря такъв, когато стана на 70.

Д – Девиация. В контекста на настоящата тема това са потребители със сексуални девиации, свързани с предпочитания от типа на садо-мазо, писинг, скат… За незапознатите с терминологията предлагам да направят свой собствен рисърч, който да се разпростира отвъд 50 процента сиво.

Защото, скъпи читатели, зад хоризонтите на ванилената сексуалност се крие джунгла от сексуални практики, за които отчаяната съпруга и посредствена писателка Е. Л. Джеймс даже никога не е чувала.

 
 
Коментарите са изключени за Азбука на виртуалните гей запознанства