Рецепта за веган шоколадово-малинов тарт

| от Росица Гърджелийска |

Напълно веган, без глутен, без лактоза, без захар… Но все пак вкусно!

Нужни продукти

За блата:
2 ч.ч. бланширани бадеми
1 ч.ч. орехи
50гр фурми
ванилия
3с.л. кокосово масло
3с.л. какаово масло
1с.л. какао

За крема:
200гр фурми
3с.л. кокосово масло
3с.л. какаово масло
3с.л. какао
2с.л. лешников тахан
1 консервена кутия кокосово мляко (хубаво качество, да съдържа само кокос и вода), изпозва се само кокосовата сметана, образувала се отгоре, на стайна температура.
ванилия
Много малиниии

DSCN9370

Начин на приготвяне:

Всичките ядки се смилят.
Залейте фурмите с гореща вода и оставете да престоят 10 мин. Обелете и махнете костилката. Блендирайте ги до получаване на лепкава, гладка смес. Отделете 1с.л. от тази смес и я добавете към ядките.
Разтопете кокосовото и какаовото масло и добавете половината към ядките и другата половина към останалите фурми.
Добавете към ядките какаото и ванилията за блата и разбъркайте до смесването на всичките продукти.
Изсипете тази смес в отваряща се тавичка за торта и оформете блат, като стените на блата трябва да са малко по-високи от останаллата част, за да се изсипе крема вътре. Оставете в хладилника.

DSCN9361
Към останалите фурми се добавят всички други съставки от крема без малините и се блендира до получаване на гъста, хомогенна смес.
Изсипете тази смес върху блата.
Подредете отгоре възможно най-много малини.
Изсипете съвсем малко количество от останалата кокосова вода в съда от крема и разбъркайте до получаването на не много гъсто и не прекалено течно кремче. С лъжица украсете с това кремче по малините.
DSCN9365
Оставете в хладилника поне няколко часа, а ако е възможно – една нощ.

 
 
Коментарите са изключени за Рецепта за веган шоколадово-малинов тарт