Ути Бъчваров: кълцани бургери с пиле и сьомга

| от chronicle.bg |

Петър Бъчваров – Ути е първият готвач в България, който стартира собствено кулинарно предаване.

Това става непосредствено след „лукановите и „виденовите“ зими, през 1996-та, и в продължение на години форматът няма аналог по родните телевизии. Ути е един от готвачите, който за тези 20 години промениха вкуса на българите и българската кухня, превръщайки се в проводник на това, което самият той нарича „кулинарната революция на България“.

По повод юбилея на неговото предаване, ви предлагаме една от неговите рецепта, лесна и идеална за пролетното време – кълцани бургери с пиле и сьомга.

Пиле + риба = на очарователно добра комбинация – всички дами, майки, деца, фитманиаци трябва да овладеят тази технология, в която чистият протеин е обладан от Oмега 3 мастни киселини.

Нужните продукти:

½ кг филе от сьомга

½ кг пилешко бяло месо без кожата

1 яйце

1 връзка пресен лук

½ връзка магданоз

1 кг картофи

50 г конфитюр от праскови или кайсии

50 г масло

1 ч.л. къри

Сол

Черен пипер

Олио

Начин на приготвяне:

Оставете двата вида месо в хладилника хубаво да се охлади.

След това го накълцайте хубаво с остър нож да стане на кайма.

Добавете наситнен пресен лук, магданоз, яйце, сол и черен пипер.

Оформете бургерите с кръгъл ринг и ги приберете в хладилника да се стегнат.

Изпечете ги на сух тиган от двете страни или на фурна върху хартия за печене за 10 мин.

Картофите нарежете на големи парчета.

Разбъркайте заедно конфитюр, къри, сол, черен пипер, олио. Добавете и малко вода

Полейте ги с получения сос и печете до пълната им готовност на 180 C.

Накрая ги намачкайте и им добавете бучка масло.

Бургерите сервирайте върху картофите.

По желание отгоре можете да сложете за свежест чери доматки на половинки, овкусени със сол, зехтин и наситнен пресен босилек или естрагон.

 
 
Коментарите са изключени за Ути Бъчваров: кълцани бургери с пиле и сьомга