Жена забременя два пъти в рамките на 10 дни

| от BBC |

Австралийка роди близнаци, заченати в разстояние от 10 дни. Кейти Хил е получавала хормонално лечение заради поликистозни яйчници. Заради състоянието й лекарите са й казвали, че може никога да не зачене.

Оказва се обаче, че тя не просто зачева, но това два пъти в рамките на 10 дни и то след само един сексуален акт. Това е много рядък случай и се получава, когато жената освободи две яйцеклетки едновременно или още по-рядко – когато вече оплодена яйцеклетка се раздели впоследствие на две.
Близначките Чарлот и Оливия са родени преди 10 месеца с различни размери, тегло и гестационно развитие.

“Всъщност ние не осъзнавахме колко специално е това, преди да се родят”, казва Кейти Хил пред австралийската медия Seven Network. Бременността обикновено спира месечния цикъл на овулация, но много рядко се получава така, че жената освобождава още една яйцеклетка, след като вече е зачела. Ако тя бъде оплодена, може също да доведе до здраво развитие на плода.

Предполага се, че досега по света са регистрирани само 10 подобни случая.

Акушерът им Брад Армстронг казва, че състоянието е толкова рядко, че му се е наложило да търси информация онлайн, но така и не е успял да открие информация в специализираните медицински сайтове.

 
 
Коментарите са изключени за Жена забременя два пъти в рамките на 10 дни