Изпълнителният директор на Fox News напуска заради секс скандал

| от chronicle.bg |

Изпълнителният директор на Fox News Роджър Ейлс напуска медийната империя след секс скандал. 21st Century Fox обяви новината, без да споменава за обвиненията в сексуален тормоз, отправени към Ейлс от редица жени от компанията.

76-годишният Ейлс казва, че се оттегля, защото се е превърнал в „разсейване”.

„Няма да позволя присъствието ми да се превърне в причина за разсейване от работата, която трябва да бъде вършена всеки ден”, посочва той в писмо до Рупърт Мърдок. Ейлс е начело на Fox News от създаването на медията през 1996 година и е сред хората с голямо влияние в промяната на медийния и политически пейзаж в Америка.

Преди по-малко от две седмици бившата водеща Гретхен Карлсън заведе дело срещу Ейлс за сексуален тормоз и неправомерно уволнение – обвинения, които той отхвърля. Карлсън е прекарала 11 години в медията и твърди, че Ейлс е предложил да започнат сексуална връзка и е поискал тя да се завърти в офиса му, за да може да огледа задника й. Според анонимни източници на New York magazine адвокатите на 21st Century Fox са дали на Ейлс срок до 1 август, за да подаде оставка или да бъде уволнен. Ейлс е обвинен и от друга водеща на Fox – Мегън Кели, която преди 10 години също е била обект на сексуален тормоз. Ейлс отрича и тези обвинения.

 
 
Коментарите са изключени за Изпълнителният директор на Fox News напуска заради секс скандал