Росица Гърджелийска работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува.
Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България.
В блога на Росица www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.
Част от тях публикуваме в Chronicle.bg, преведени на български.
Рецепта за шоколадови трюфели с фурми
Нужни продукти:
20 фурми без костилка
1.5 ч.ч. бланширани бадеми
1 с.л. какао
1 ч.л. какаово масло
1 с.л. кокосово масло
ванилия
сусам
Начин на приготвяне:
Фурмите се заливат с гореща вода и се оставят да престоят 10 минути. През това време бадемите се смилат, докато станат на брашно. Не е нужно да е прекалено фино, но все пак да не е на големи парчета.
Добавете маслата, какаото и ванилията към бадемите.
Прецедете фурмите от водата. Тънката им обелка би трябвало да се отделя много лесно след престоя в горещата вода. Обелете ги и ги добавете към бадемите.
Разбъркайте много добре до смесването на всички продукти.
Използвайте ръкавици за еднократна употреба и формирайте топче от сместта. Покрийте го със сусам и пак го оформете добре. Поставете топчетата върху хартия за печене и ги оставете на престоят в хладилника за една нощ.
Вкусно, без рафинирана захар.