Президентът на Полша Анджей Дуда на посещение в България

| от chronicle.bg |

По покана на държавния глава Росен Плевнелиев президентът на Република Полша Анджей Дуда ще бъде на официално посещение в Република България, съобщават от президентството.

Разширяването на търговско-икономическото партньорство между България и Полша, както и задълбочаването на сътрудничеството в рамките на Европейския съюз и НАТО, се очаква да бъдат сред акцентите в разговорите на двамата президенти. Във фокуса на разговорите ще бъде и предстоящата Среща на върха на Алианса, която ще се проведе през юли във Варшава.

В 10.00 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ ще се състои церемонията по официалното посещение на президента на Република Полша. Анджей Дуда ще положи венец пред Паметника на Незнайния войн.

В 10.25 часа президентите Росен Плевнелиев и Анджей Дуда ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2. В началото на срещата българският държавен глава ще удостои своя полски колега с орден „Стара планина“ с лента за заслуги за развитието на двустранните отношения между Република България и Република Полша.

Пленарните разговори на двете официални делегации ще започнат от 10.50 часа, а в 11.30 часа в Гербовата зала президентите Плевнелиев и Дуда ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките на официалното си посещение у нас президентът Анджей Дуда ще проведе срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и с министър-председателя Бойко Борисов.

Въвежда се временна организация на движението във връзка с официалното посещение на Президента на Република Полша. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

До отпътуването на делегацията на президента на 18 април на паркинга на „София хотел Балкан”.
От 08.00 часа до приключване на мероприятието на 18 април на пл. „Св. Александър Невски” между ул. „Оборище” и ул. „11-ти август”, северозападната част, като се закриват базарите за художествени произведения.
От 08.00 часа до приключване на мероприятието на 18 април на бул. „Джеймс Баучър” между ул. „Златен рог” и бул. „Черни връх”.
От 15.00 часа до приключване на мероприятието на 18 април на паркинга пред НИМ.
От 09.30 до 10.30 часа на 18 април се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище” между ул. „Г. С. Раковски” и ул. „Дунав”.
Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.

 
 
Коментарите са изключени за Президентът на Полша Анджей Дуда на посещение в България