Разстрел на мъж в София

| от chronicle.bg |

Мъж беше застрелян в София малко след 20:30 ч. снощи. Убийството е станало в жилищната част на затворения комплекс „Макси“, който се намира на бул. „Симеоновско шосе“, дъобщава Дарик.

Жертвата е 53-годишният Веселин Стоименов, известен като Веско Дебелия. По него е стреляно няколко пъти, като около трупа му са открити поне седем гилзи. БНР съобщава, че по него е стреляно с пистолет „Макаров“. Тялото му е намерено във входа на кооперацията и се предполага, че жертвата е проследена и причакана.

Версията, по която работи МВР, е, че трима души са отговорни за убийството. Един от тях е стрелял, вторият го е прикривал, а третият е чакал в автомобила наблизо.

Стоименов е спряган и като един от наследниците на убития президент на „ВАИ Холдинг“ – Георги Илиев. Смята се, че именно той е бил човекът, който е отговарял за заведенията и хотелите на Илиев по Черноморието.

Стоименов е от Бургас и е сочен и за ликвидатор на групировката ВИС-2, а в днешни дни бизнесът му е широк – той участва в поне пет фирми, ангажирани с различни дейности.

През последните години името на убития снощи мъж не се споменава сред представителите на подземния свят у нас. Няма данни той да е получавал и заплахи.

До момента няма ясно изведени версии за убийството. Смята се, обаче, че възможните причини са нарушени бизнес интереси.

В същото време, когато Веселин Стоименов е застрелян в жилищния комплекс, в Студентски град, в района на Зимния дворец е получен сигнал за горящ автомобил. Запалено е било БМВ, което е изгоряло до основи. Полицията работи по версията, че нападателите са използвали опожарената кола, за да избягат от местопрестъплението.

 
 
Коментарите са изключени за Разстрел на мъж в София