Проверяват бизнесмен заради купон в Античния театър

| от chronicle.bg |

Институт „Старинен Пловдив“ проверява случая с шумното частно парти в Античния театър и ще бъдат наложени съответните санкции, ако има нарушения, съобщава Дарик.

Преди ден стана ясно, че на 50-годишнината на бизнесмена Георги Самуилов чалга е звучала на сцената на Античния театър, а гардове са заградили улица заради събитието, в което са участвали още Васил Найденов, Акага и Силвия Кацарова. Срещу нарушаването на обществения ред са получени десетки сигнали на възмутени граждани.

Издадено е било разрешение за ползване на юридическо лице, което е за честване на юбилей и фирмена презентация, уточни директорът на института Амелия Гешева. Разрешението за силната музика е до 23 часа, но много пловдивчани се оплакаха, че шумът от сцената продължил до 2 часа след полунощ.

Все още не е ясно по какъв начин и дали ще бъде санкционирана фирмата, ползвала Античния театър в събота вечерта. Повечето летни събития в Античния театър започват от 21 часа и нерядко продължават дори и след 23 часа. От „Старинен Пловдив“ уточниха, че сцената е трябвало да бъде освободена от техника и съоръжения до 3 часа след полунощ.

От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че във въпросната вечер не е извършено замерване на шума. От полицията на този етап не коментират случая.

 
 
Коментарите са изключени за Проверяват бизнесмен заради купон в Античния театър