„Балкан“ изравни финалната серия срещу „Лукойл Академик“

| от |

„Балкан“ победи „Лукойл Академик“ с 88:80 точки в Правец и изравни на 1:1 успеха финалната серия в Националната баскетболна лига за мъже. Играе се до три успеха от пет мача. Следващият двубой е в сряда от 19.00 часа в Ботевград.

Победата е първа за „Балкан“ срещу „Лукойл Академик“ от 1-ви декември 2013 година насам.

Възпитаниците на Влада Вукойчич водеха убедително през целия мач, като през втората четвърт имаха аванс от 16 точки – 36:20. „Балкан“ спечели първата част с 26:14, а на почивката водеше с 47:40. Баскетболистите от Ботевград имаха аванс от 7 точки пред вицешампионите в третата четвърт. Три минути преди края разликата отново стана двуцифрена – 63:52 след тройка на Иван Лилов. След това Никола Драгович отбеляза седем последователни точки „Лукойл“ за 63:59. Преднината на „Балкан“ беше намалена до 61:63, но нова тройка на Лилов направи резултата 66:61 след 30 минути. В началото на последните 10 минути „зелените“ поведоха със 77:63 и до края удържаха аванса си.

Иван Лилов беше най-резултатен за „Балкан“ с 24 точки. Павел Маринов добави 18 точки, а Педжа Стаменкович се отчете с 13 точки. Вукота Павич и Николай Върбанов записаха по 10 точки.

За „Лукойл Академик“ Тери Смит вкара 14 точки. Христо Захариев и Димитър Димитров се отчетоха с по 13 точки, а Никола Драгович добави 9 точки.

Влада Вукойчич („Балкан“):

Поздравявам моите играчи. Започнахме и първото, и второто полувреме с пределна концентрация. Ние изпълнихме задачите, които бях поставил пред отбора. Пролича си, че контузията на Дий Браун не му позволява да бъде на познатото си високо равнище и това се отрази на играта на „Лукойл“, а и на качеството на целия двубой. Надявам се, че в Ботевград залата ще бъде пълна и с огромна благодарност към феновете, които ни подкрепиха в Правец, апелирам за същата подкрепа и у дома. Важното е, че хората видяха, че Балкан играе красив и успешен баскетбол.

Тони Дечев („Лукойл Академик“):

„Балкан“ играха много по-агресивно от самото начало на мача. Вижда се генерално, че имаме проблем в гардовата линия с Дий Браун. Оказва се, че контузията му е много по-сериозна, отколкото той смята. Проблемът обаче не е Браун и неговата травма, а генерално в играта ни в защита. Високите ни играчи бързо натрупаха нарушения и след това ни бе трудно да овладеем борбата. Ще си вземем поуки и се надявам в следващите мачове да бъдем по-добри. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за „Балкан“ изравни финалната серия срещу „Лукойл Академик“