Жан-Мари льо Пен се отказа от участие в местния вот

| от |

Жан-Мари льо Пен, основателят на френския „Национален фронт“, обяви, че оттегля кандидатурата си от регионалните избори след словесен сблъсък с дъщеря си, която сега е лидер на крайнодясната партия, съобщава „Франс прес“.

Той вбеси Марин льо Пен, след като повтори своя позиция от преди близо 20 години, че нацистките газови камери са просто „подробност“ от историята на Втората световна война и защити действията на маршал Филип Петен, който сътрудничи на нацистите по време на войната.

Марин льо Пен от своя страна обвини баща си в извършване на„политическо самоубийство“ и категорично заяви, че няма да подкрепи кандидатурата му на регионалните избори в края на годината.

Основателят на партията каза пред списание „Фигаро“, че няма да се кандидатира в югоизточната част на Франция, макар че „аз смятам, че съм най-добрият кандидат на „Националния фронт“.

Запитан от „Фигаро“ кой трябва да заеме неговото място, той посочи 25-годишната си внучка Марион Марешал льо Пен, която е потенциален лидер на партията, разглеждан като още по-консервативен от Марин льо Пен.

Ако тя приеме, мисля, че ще оглавява много добра листа. Тя определено е най-добрата, няма да кажа, че е след мен, но тя е най-добрата„, каза бившият лидер на партията пред изданието. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Жан-Мари льо Пен се отказа от участие в местния вот