Лъчезар Иванов стана преподавател в Софийския университет

| от |

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов стана преподавател. Той ще влезе в редиците на медицинския факултет на Софийския университет. Ще преподава „Обществено здраве“. Лъчезар Иванов е едно от деветте нови попълнения на Алма Матер.

Доктор Иванов се прочу покрай премиера Бойко Борисов, след като стана ясно, че му е личен лекар. След това депутатът се забърка в поредица от скандали. Последният бе през 2012 година, когато Иванов се кандидатира за „доцент” в Медицинския университет в София. Оказало се, обаче, че две от публикациите, представени от депутата, не са негови авторски трудове, а са на пенсионирания професор Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве. Тогава депутатът от ГЕРБ обясни, че е допусната техническа грешка и не се е опитвал да заблуди комисията.
През 2010 г. Лъчезар Иванов бе принуден да се оттегли от поста на заместник-председател на Народното събрание, заради опит да ходатайства срещу уволнението на негов приятел митничар. Година по-рано Иванов бе замесен и в друг скандал – за командировка в САЩ, платена от фармацевтични компании. Малко по-рано бившата съпруга на депутата го обвини в тормоз, а в писмо до американския посланик в София, дъщерята на Иванов обяви, че е жертва на домашно насилие от страна на баща си.

През 2014 година стана ясно, че синът на народния представител е бил задържан по подозрение за участие в грабеж на бензиностанция.

 
 
Коментарите са изключени за Лъчезар Иванов стана преподавател в Софийския университет