Перфектният мъж по празниците. И по принцип.

| от |

Със сигурност сте разсъждавали над темата за идеалните половинки, особено наближат ли разни дни, в които на специалното внимание и подаряването на цветя и бонбони се гледа като на голямата работа.

Всички сме гледали ония филми, с ония мъже и сме въздишали с въпроса: „Къде са те!?” (Така се беше изразил един приятел, крада му го.) Лъмбър, метро… сами си изберете сексуалност, аз ще говоря за мъжете по принцип. Не за конкретен. Никога не е за конкретен, нали?

Мъжът, който те впечатлява не прави нищо специално, не използва заучени фрази, не се смее високо, не се опитва да ти привлече вниманието. Той просто е това, което е и е доволен от този факт.

Не е метро, лъмбър, anyway-сексуален, защото не обича етикетите и клишетата.

Носи костюм. И кецове. Не заедно или поне не винаги. Папийонките му стоят добре. Както и вратовръзките впрочем. Но не ги носи постоянно. Само понякога и по принцип.

Не обича шкембето, често няма, но ако има, смята, че е редно и идеалната жена да има, за да са идеални заедно.

Външният вид за него е важен, но след това други неща придобиват значение. Не изглежда като модел и не се обезкосмява навсякъде.

Авторите в библиотеката му не се ограничават с Дан Браун, Майкъл Крайтън, Конъли и Джеймс Патерсън. И не се хвали, че е чел само една книга в живота си. И не вярва, че „четенето е за задръстеняци“.

Не смята, че има задръстеняци, защото отдавна не е в гимназията.

Знае други актьори освен Джейсън Стейтъм и Брус Уилис, както и останалите клишета за филмите и известните актьори, които да го накарат да звучи по-интелигентен.

Не смята, че нещо е тъпо, само защото жените смятат, че не е. Не разделя хората на мъже и жени, а на „такива, които стават” и „такива, които не стават”.

Перфектният мъж по празниците не подарява цветя или поне не откъснати от съседската градина, а живи. Не подарява и бонбони. Ако ще е нещо, то ще е с отношение. Той слуша и знае преди да си му го казала, повторила, потретила. Написала на бележка, че точно това е нещото-което-искаш.

Не се държи по-специално, само защото има празник, а през другото време да не те забелязва. Но ако за теб празникът е важен, се старае. Дори да не е, гледа да има отношение.

Не забравя дати и не смята, че е тъпо да ги помни. Когато каже, че ще се обади, го прави, а ако не го ли направи най-вероятно го е изял лъв, като в онзи филм. И също като в него – той знае, че ти си изключението, а не правилото.

Не купува храна от топлата витрина, особено пък на празниците.

Не живее с майка си, но и звъни поне веднъж в седмицата. Обича да се бъзика с нея и оставя и на теб да правиш същото, но в умерени дози и само понякога.

Знае други музиканти освен българските, които не прехвалва, само защото „са си наши”. Не вярва, че му трябва музика за душата, за да се чувства добре.

Не крещи като пие и не крещи, дори когато не пие.

Харесва жени и на токчета и на ниски обувки.

Обича приятелите си и излиза често с тях, а когато ти не си съгласна с тях или ги критикуваш, ги защитава като лъв. Но без да те обиди. Не е сръдльо, защото не е на 5!

Има хоби, практикува го и не се обяснява.

Не се оплаква, не мрънка, не обича да му мрънкат. Има позиция и я защитава пламенно. Обича жени, които имат позиция, мнение, отношение.

Притежава три от най-важните чувства – чувство за отговорност, чувство за хумор и чувство за мярка.

Обича деца и не вярва, че те слагат край на нормалния живот, какъвто го познаваме. В този ред на мисли, взима децата навсякъде и не вярва, че те са „женска работа”, а напротив – те са семейство и имат мнение, позиция, отношение. Слуша ги и ги разбира.

Не се дразни, когато жената печели повече от него, но се старае той да е по-добре финансово. Не разделя сметката по празници и по принцип. Не вярва, че такива елементаризми определят някой като феминист или не.

Прави подаръци без причина. Знае какво харесва жената до него и се е постарал днес да има от него.

Ще завърша, както завърши един мой познат – сигурно сте го срещали. Ако ли не, пожелавам ви да го срещнеш днес, или да бъдете този мъж.

 
 
Коментарите са изключени за Перфектният мъж по празниците. И по принцип.