Летенето със самолет може да бъде удоволствие не само за милионерите от първа класа. Все повече и повече авиолинии започват да предлагат стойностни менюта даже на пътниците в икономична класа. Ето няколко авиолинии, които предлагат храни, достойни за ресторанти със звезда Мишелин.
Air New Zealand: Задушено телешко със сос от червено вино и полента
Изпълнителният готвач на Air New Zealand, Питър Гордън, известен с ресторантите си в Лондон и Окланд, ни предоставя едно меню, което е истинска наслада за устата.
Alaska Airlines: Чили с телешки гърди
American Airlines: Салата „Коб“ с пилешко
Austrian Airlines: Виенски шницел
Cathay Pacific: Пилешко с къри по хонгонгски
Сервираното с вкусен жасминов ориз, салата и сладолед Haagen-Dazs за десерт, пилешко с къри е само една от опциите, които Cathay Pacific предлага на своите клиенти, за да опитат истинските хонгконгски вкусове.
Delta Air Lines: Замразен ягодов йогурт
Пасажерите на Delta, летящи от Ню Йорк към Сиатъл, Лос Анджелис или Сан Франциско, могат да се насладят на безплатни сандвичи и десерти с йогурт.
Hawaiian Airlines: Локо моко
JetBlue: Салата с листно зеле/кейл
LAN Airlines: Топла закуска с шунка и сирене
LAN Airlines: Лазаня с малбек и фран
Qatar Airways: Класически арабски мезета
От базата си в Доха, Qatar Airways ни предлагат едно интернационално меню с арабски вкусове – хумус, табуле, мухаммара (ястие от червени чушки), сервирани с традиционен арабски хляб.
TAM: Равиоли и сладкиш с глазура от млечен карамел
Бразилската авиокомпания TAM също ни предлага невероятно меню с латиноамерикански вкусове и вина, а специалният им десерт е сладкиш с глазура от млечен карамел.
Virgin America: “Flight bites” тапас
Virgin Atlantic: Невероятните макарони със сирено от менюто на Лорейн Паскал (уви само за деца)