Григор Димитров: Това беше добро начало

| от |

Григор Димитров видимо бе доволен от първия си мач на Australian Open, в който надигра убедително Дъстин Браун. Първата ни ракета сподели, че е владел мача и е бил напълно спокоен през цялото му времетраене.

– Това ли беше стартът, който желаеше?
– Да, това бе добро начало за мен. Разбира се, очаквах да е трудно. Условията бяха добри. Мисля, че за всеки е трудно да напипа ритъма си и да свикне с корта. Беше доста ветровито. Мисля, че стартът ми беше добър.

– Какви са целите ти за тази година?
– Винаги имам цели, особено когато става въпрос за турнирите от Шлема. Не искам да кажа, че другите са по-маловажни, но във всяка надпревара излизам, за да спечеля. В същото време знаеш, че един турнир може да промени цялата ти програма. Така че, ако мога да обобщя, целта ми е да печеля навсякъде, където играя. Но специално една конкретна цел… Мисля, че не съм такъв човек.

– Откакто работиш с Роджър Рашийд, формата ти доста се подобри. Какво се промени?
– Заедно сме вече повече от година и установихме добре платформа за работа. Имаме добри отношения. Всички тези компоненти са много важни, особено когато искаш да си близък с наставника си. Още не мисля, че сме перфектни, но изпипваме всички детейли – тренировки, планиране, участия. Мисля, че повлия много позитивно на играта ми. Бих казал, че става въпрос за детайлите. Най-вече в големите мачове и важните моменти.

– Помага ли ти това, че е австралиец?
– Мисля, че да. Но аз винаги се радвам на чудесна подкрепа в Австралия. Понякога се чувствам като местен, когато видя всичките тези хора на корта, които викат за мен. Това определено помага и стимулира.

– Познаваш ли някои от българските фенове?
– Лично – не, но мисля, че бяха тук и миналата година и е чудесно да ги видя отново.

– Дъстин е странен играч. Доколко ти беше трудно срещу него?
– Никога не е лесно срещу него, но знаех какво трябва да правя. Най-важното е, че излязох на корта събран и спокоен. Не мисля, че му оставих шансове да играе играта си и да използва най-добрите си удари. Мисля, че това го разколеба. След няколко пробива, осъзнах, че мачът върви добре за мен, но трябваше да остана фокусиран.

– Познаваш ли го лично?
– Да. Горе-долу.

– Как ти се стори кортът?
– Кортовете са бързи. По време на загрявката бе тъмно и студено и се питах: „Господи, така ли ще бъде цял мач?“. Но след това стана слънчево и приятно, но и доста ветровито.

TennisKafe.com

 
 
Коментарите са изключени за Григор Димитров: Това беше добро начало