Победа за Дария Домрачова в масовата дисциплина в Руполдинг

| от |

Последното състезание при дамите от петият кръг за Световната купа вече е затворено. Най-добрите 25 момичечета до този момент и 5-те най-добри от спринта, застанаха на старт в Руполдинг (Германия) за да определят новата победителка в масовия старт на 12.5км.

Вчера, великата Магдалена Нойнер обяви Дария Домрачова за кралицата на световния биатлон, а беларускинята със сигурност оправдава очакванията. Домрачова направи цели три грешки в състезанието, но беше изключително бърза по трасето и заслужено спечели 23-та победа в своята кариера.

Младата Франциска Проис също направи отлично състезание. Представителката на домакините завъртя две наказателни обиколки в хода на състезанието и завърши на втора позиция в крайното класиране. Това е и най-доброто класиране в кариерата на талантливата германка.

Битка в последните метри, реши коя биатлонистка да заеме най-ниското стъпало на почетната стълбичка. Анаис Бескон, Валя Семеренко и Вероника Виткова се движеха заедно по последната обиколка, но в крайна сметка чехкинята беше по-силна от опонентките си и завърши на престижната трета позиция с три пропуска на стрелбището.

В цялото състезание не беше регистрирана нито една чиста стрелба, а най-много грешки направи Енора Латюлер, която зае последната 30-та позиция с незавидните 9 наказателни обиколки.

Лидерката в генералното класиране Кайса Макарайнен нямаше ден и след четири пропуска на стрелбището се нареди на 7-ма позиция. Това класиране ще позволи на финландката да запази лидерството в Световната купа.

 
 
Коментарите са изключени за Победа за Дария Домрачова в масовата дисциплина в Руполдинг